Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Rálőtt a kerékpárosra egy autós Budapesten

Sikerült egymásnak ugrasztani az embereket; nemigen tudjuk elviselni a “másikat”, ha az az “utunkba áll”, ha autós vagy, a kerékpárosok és a gyalogosok idegesítenek, ha a két utóbbi csoportba tartozol, akkor meg vagy győződve róla, hogy minden autós agresszív, és nem törődik a többi közlekedő biztonságával. Mindeközben valamennyi közhangulatot felmérő kutatás eredménye, hogy az emberek szinte mindennél jobban vágynak (társadalmi) nyugalomra és békére. 

Rálőtt a kerékpárosra egy autós Budapesten
Rálőtt a kerékpárosra egy autós Budapesten. Illusztráció/Shutterstock

Rálőtt a kerékpárosra egy autós Budapesten

Budapest VII. kerületében 2017. november 6-án 17 óra körüli időben, az Izabella utcában egy autó sofőrje és egy kerékpáros közlekedési konfliktus miatt szóváltásba keveredett. A vita hevében a gépkocsit vezető férfi a nála lévő gázriasztó fegyverrel egy alkalommal rálőtt a kerékpárosra, majd a helyszínről elhajtott. A kerékpárosnak a lövés következtében sérülése nem keletkezett.
A nyomozók rövid adatgyűjtést követően megállapították, hogy a gépkocsit a 21 éves B. Ferenc budapesti lakos vezette, akit a Budapest, VIII., Dugonics utcai lakásában még az esti órákban elfogtak. A férfi gépkocsijában a rendőrök megtalálták a gáz-riasztó fegyvert, amit le is foglaltak tőle.

Hogy a lövést milyen szóváltás előzte meg, hogy az milyen stílusban zajlott, hogy ki sértett közlekedési szabályt, hogy ki volt az agresszívabban fellépő fél, és hogy aki így nyilvánult meg, azzal milyen sérelmek történhettek aznap… ezekről nem szólnak a rendőrségi hírek.

Szólj hozzá