Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Rendőrségi őrizetben a barcelonai terrorista

Az MTI szerint  kisteherautó hajtott gyalogosok közé Barcelona központjában, csütörtök délután. A késő délutáni hírek szerint  legkevesebb 13 ember meghalt, a terrortámadás sérültjeinek száma sajtójelentések szerint 60 körüli, közülük többen válságos állapotban vannak.

Legalább 13 halott a barcelonai terrortámadásban

A kisteherautó vezetője elmenekült.

Névtelenségbe burkolódzó rendőrségi forrásokra hivatkozva az El País című spanyol lap arról adott hírt, hogy ketten követték el a támadást, amely után bevették magukat egy közeli étterembe és túszokat ejtettek. A helyi sajtó jelentése szerint a rendőrség tárgyalásba kezdett a túszejtőkkel.

A rendőrség lezárta a környéket, akárcsak a közeli metró- és vasútállomásokat, a lakosságot pedig arra kérte, maradjon távol, hogy ne akadályozza a mentők munkáját

A furgon a Las Ramblas sugárúton hajtott a járdára, mintegy 600 méteren keresztül gázolt, míg végül egy kioszknak ütközött a La Boquería piachoz közel.

Egyes helyi források lövöldözésről adtak hírt. A rendőrség cáfolta, hogy tűzpárbaj történt volna, ugyanakkor talált egy másik furgont, amelyet állítólag a támadás elkövetői béreltek, feltehetően azzal akartak elmenekülni. A rendőrség az esettel összefüggésben annyit közölt, hogy egy muzulmán férfi furgont bérelt, azt azonban nem erősítették meg, hogy a merénylethez használt furgonról van szó.

Egyelőre  egyetlen szervezet se vállalta a terrortámadást

Mariano Rajoy spanyol kormányfő, twitter- üzenetében együttérzéséről biztosította a halálos áldozatok hozzátartozóit és a sérülteket, valamint hozzátette, hogy folyamatos kapcsolatban van az illetékes hatóságokkal.

“A legfontosabb: a sebesültek ellátása a Las Ramblas-on és a biztonsági erők munkájának megkönnyítése”

– fogalmazott bejegyzése végén a spanyol miniszterelnök.

A legfrissebb

A rendőrség őrizetbe vett egy férfit a gázolásos merénylettel kapcsolatban, közölték rendőrségi források a TVE spanyol közszolgálati televízióval.

Szólj hozzá