Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Újabb részletek szivárogtak ki Harry herceg és Meghan Markle esküvőjéről

Ahogy közelít a nagy nap, egyre több információ kerül nyilvánosságra. Az újabb részletek akár az útvonal megtervezéséhez is segítséget nyújthatnak.

Újabb részletek szivárognak ki Harry herceg és Meghan Markle esküvőjéről
A sajtó információs anyagokkal segíti a tájékozódást (forrás: BBC)

Már csak néhány hét van hátra

Harry herceg és Meghan Markle május 19-i esküvőjükre már egyre részletesebb tervek készülnek. Jó hír a focirajongóknak: a jelenlegi tervek szerint az esemény nem fogja megzavarni a labdarúgó-döntőt. Ez óriási előrelépés, mert ellenkező esetben a focirajongók nagyon dühösek lettek volna.

Mi is fog május 19-én történni?

Az esküvőt magát pontosan déli 12 órakor tartják a Szent György kápolnában, a Windsor kastélyban. Az időpont kiválasztásánál figyelembe vették az időeltolódást, hogy az amerikaiak is élőben tudják követni az eseményt. Mivel a kápolna a kastély falai mögött található, a nagyközönség csak a televízión keresztül nézheti majd az esküvőt. A palota megerősítette, hogy Canterbury érseke, Justin Welby adja össze az ifjú párt. A kápolna mintegy 800 embert tud befogadni, tehát a szertartás intimebb lesz, mint Vilmos és Katalin esküvője a Westminster-apátságban. 13 órakor az ifjú házaspár keresztülhajt Windsoron, hogy a nagyközönség is láthassa őket. Nyilvánosságra került az útvonaluk is: Castle Hill, High Street, Sheet Street, Kings Road, Albert Road, Long Walk, és vissza a Windsor kastélyba. A CNN még egy térképet is rendelkezésre bocsátott az útvonal könnyebb követése érdekében. Az útvonal kb. egy mérföld hosszú, tehát sok embernek ad lehetőséget a személyes találkozásra. Azonban ennek ellenére tanácsos a helyeket minél korábban elfoglalni, mert biztosan nagyon sokan lesznek.

Újabb részletek szivárognak ki Harry herceg és Meghan Markle esküvőjéről
A kérdés eldőlt: a kupadöntőt nem zavarja meg a királyi esküvő (forrás: Wikipédia)
Újabb részletek szivárognak ki Harry herceg és Meghan Markle esküvőjéről
Az esküvő tervezett helyszíne (forrás: wikipedia)

A Kensington Palota nyilatkozata

„A pár rendkívül hálás a sok jó kívánságért. Remélik, hogy ez a rövid utazás lehetőséget nyújt arra, hogy minél több emberrel találkozzanak Windsor környékén és együtt élvezzék ezt a különleges napot.”

Délutáni események

Az ünnepség és a kocsikázás után a házaspár visszatér a fogadásra a Windsor kastélyban található Szent György-terembe, ahol az összegyűlt meghívott vendégekkel ünnepelnek majd. Este Károly herceg egy privát esti fogadást ad a párnak, a közeli barátoknak és családnak.

...

Talán Ön is köztük van? – Nyilvános Harry herceg és Meghan Markle esküvői vendégeinek listája
A szerelmes Harry herceg (forrás: youtube.com)

Szólj hozzá