Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Sajnáljuk Stohl Andrást – Persze úgy kell neki, miért vállal el mindent?

Az orbáni Andy TV elindította őszi, piacvezetőnek szánt vetélkedő show-ját. A Sztárban Sztár hangot sem érdemelne, ha a csatorna „kreatívjai” nem jutottak volna az ízléstelenség csúcsárára, illetve  a mélyére. Nem áltatom magam, van még lejjebb, de azért a vasárnapi ótvaráradat megérdemel egy apró gondolatfoszlányt.

Sajnáljuk Stohl Andrást – Persze úgy kell neki miért váll el mindent?
Fotó: internet

A versenyzők

Ez a mezőny bebizonyította, hogy a harmadik vonal néha sokkal érdekesebb az elsőnél. Arról kevéssé tehetnek, hogy zömben különösebb egyéniségjelek nélküli célszemélyeket kellett volna utánozniuk, azaz olyanokat, akiken nincs mit. Ahol viszont volt, ott megmutatták mire képesek: lásd például Hollányi Zsuzsit, aki Pink bőrébe bújva varázsolt el mindenkit, vagy Janicsák Vecát, aki zseniálisan személyesítette meg L.L. Juniort. Kár, hogy az övéhez méltó feladatot nem sokan kaptak, sőt. A legtöbb tehetséges szereplő csak fuldokolt az utánozhatatlanul „nejlon-sztároksúlytalanságának súlya alatt.

Király Viktor például fel sem mérte, kit kellene megszemélyesítenie, és erre nem mentség, éppen ellenkezőleg, hogy az USA-ban született így aztán annak, amit csinált, köze sem volt a legendás, régen halott Rátonyi Róberthez. Az Operettszínház, majd a Thália kiváló művészét még Király Viktor előadásánál is jobban gyalázta meg a zsűri röhögcsélése, vicceskedő ízléstelensége, és ebben a halott-gyalázásában a színésznőnek vélt Liptai Claudia is benne volt. Ilyen az, amikor tehetségtelen bohócok irigységükben a nyelvüket köszörülik az egyetlenen, aki művész közöttük.

A leggyengébb láncszem: a zsűri

Az „ítészek” névsora is megújult ám a két új s résztvevő közül csak az egyik Papp Szabi jelent meg. aki szereplésével bebizonyította, hogy igazam van amikor gyanakszom ha egy felnőtt férfi becenéven szerepel a nyilvánosságban, de erről majd később, a másik új fiúnak  Stohl Andrásnak éppen az adással egy időben volt fontos bemutatója, Ő Tevje az Alföldi rendezte Hegedűs a Háztetőn című szuper produkcióban, innen üzenem neki, hogy csak így tovább, minél több vasárnapi előadást, mert kár égetni magát ebben a csapatban.

Lássuk a medvét

Pontosabban, a magát medve csordának maszkírozó – mégis csak a sztárban sztárról beszélünk – tyúkudvart.

Kezdjük a királynővel Liptai Claudiával. A művésznő eddig sem volt a jó ízlés zsinórmértéke, de most, ebben a csapatban végképp elengedte magát, és legyünk őszinték, nem igazán jött be ez az új stílus. Eddig is ki-ki bújt a művésznő imázsából, ám most végleg „kinyílt” és csatlakozott ízlésszegény kollégáihoz.

Majka talán az egyetlen, aki legalább ön-azonos, Ő nem szerepel, adja ami, és amiért szerződtették. Nem mellesleg a csapat egyetlen tagja, aki ugyan hagyja, hogy eluralja a saját ízlése, de legalább ért a zenéhez, hogy a muzsikához is ért-e, annak eldöntése még várat magára, de tény, hogy ebben a zsűriben Ő az egyetlen, aki a helyén van.

Papp Szabi a Szupernem énekese hivatásos rocker. Na ez az, pontosabban na ez nem az, amit ránk kellett mérni. Most látom, mennyire igazam van, amikor mint fentebb említettem, gyanakszom a magukat becéztető felnőtt férfiakra és nőkre, a kutyákra nem, nekik jó áll a Buksi, Golyó, vagy Csocsó stb. név. Vannak persze kivételek, ilyen volt a zseniális – hogy a zenénél maradjunk – jazz-dobos, Bamter Bubi a magyar swing-király. Csak a felszisszenés és a tévedések elkerülése érdekében: a Rodolfó, Alfonzó, Hofi  nem bece-, hanem művésznevek. Talán egyetlen pozitív példa van arra, hogy valaki a neve becéző alakjával lett maga a csoda, és ez Törőcsik Mari, akinek minisztériumi engedéllyel még a személyi igazolványában is a Mari név szerepel. Aggódva kívánunk jobbulást a nagy-beteg művésznőnek.

Vissza a művészetektől  a dilettánsokhoz! Papp Szabi amellet, hogy dadog és hadar is, végképp nem érteni mit mond –  ámbár amikor néha, véletlenül egy-egy szót megfejtünk, kiderül, hogy a többivel semmit nem vesztettünk – szóval mindezeken túl az ő nagy attrakciója, hogy nagyon örül a felkérésnek és annak, hogy ott ülhet a zsűriben. Ez az a szakmai plusz, amit szinte minden egyes versenyszám-értékelés kapcsán elmond, kifejez, eljátszik, ellentétben Liptaival és Majkával, akiknek bérletük van a székükre.

Á. O. emlékére

A Sztárban Sztár sajnos egyre megalázóbb fellépőre, néző egyaránt, de ezzel is alátámasztja a nagyon nagy színházi ember  véleményét,  aki annak idején így összegezte kicsit raccsolva egy élet szakmai tapasztalatát:

„A közönséget nem lehet eléggé megalázni”.

Nem szeretném ha az vád érne, hogy negatívan állok a korszerű szórakoztatás – jelentsen ez bármit is – és a Sztárban Sztár kérdéséhez, befejezésül egy igazán jó hír a TV2 és a Sztárban Sztár háza tájáról:

Újra szabadok a vasárnap esték!!!

Kapcsolódó cikk

Hajós András dobta a TV2-t és a Sztárban Sztárt

Szólj hozzá