Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Schilling Árpád: kilóra eladják az országot az oroszoknak, és én vagyok nemzetbiztonsági kockázat?

A Zárójel is írt arról, hogy Rogán Antal az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról is beszélt, akár erőszakos zavargások is jöhetnek az ősszel. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága keddi – zárt – ülésén több más mellett, erről a kijelentésről  is szó volt. Rogán propaganda minisztert ugyan meghívták, de nem  tisztelte meg részvételével a testületet.

Németh Szilárd, a magyar Herkules
fotó: fb

Ott volt azonban Németh Szilárd,

aki pótolta fideszes párttársát. A 444.hu szerint, a bizottság előtt a Fidesz alelnöke az ülésen név szerint említette Vágó Gábor volt LMP- s országgyűlési képviselőt, Gulyás Márton aktivistát és Schilling Árpád színházi rendezőt, mint akik nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

A rezsibiztos arra hivatkozott, hogy ők azok, akik  a sajtónak nyilatkozva beszéltek – szerinte – arról, hogyha nem úgy lesz, ahogy ők szeretnék, akkor akár az utcára vonulva, akár ülősztrájkkal szereznek érvényt akaratuknak.

A magyarországi hatóságok, szolgálatok viszont erre felkészültek

– tette hozzá. Szerinte a magyar titkosszolgálatok úgy látják, komoly kockázatot jelentenek azok a külföldről pénzelt szervezetek, emberek, akik aktívan, és

“kimondottan részt kívánnak venni Magyarország belső rendjének szétzilálásában”

Részletekről azonban a sajtótájékoztatón nem beszélt, mondván az ülésen elhangzottak, 2026-ig titkosítva vannak.

A név szerint említettek reagáltak Németh Szilárd szavaira.

Vágó Gábor blogján írta:

„Mi volt nekem a bűnöm, hogy felforgató lettem? Népszavazást indítottam, és ennyire berosáltak a korrupciós bűnök elévülési idejének a megnövelésétől? Tüntetést szerveztem Felcsútra, és felborítottam a főfalu békéjét? Felszólaltam különböző demonstrációkon, és mindenhol azt hirdettem, hogy szervezetten kell leváltani a kormányt, de ne a düh és a harag vezényeljen?”

Gulyás Márton reagálása:

„Még soha nem tüntetett ki így az államom”

Schilling Árpád arról beszélt, hogy egyszerre komikus és dühítő, ami velük történik.

„Itt látjuk, hogy kilóra eladják az országot az oroszoknak, és én vagyok a nemzetbiztonsági kockázat?”

Schilling szerint a Fidesz ebben a kanyarban már magánembereket vesz célkeresztbe név szerint, csak mert azok nyíltan vállalják a kormánnyal kritikus politikai véleményüket.

Gulyás, Vágó és Schilling elmondták, hogy szombat délutánra Háttér Hatalom címen beszélgetést szerveznek, a Kossuth térre.

(forrás: 444.hu)

Kapcsolódó cikkek:

Vajda Zoltán: feljelentem Rogán Antalt közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt

Rogán Antal: Soros támogatásával folyik a készülődés a forró őszre

Szólj hozzá