Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Sebestyén Balázs: minden rádióadás kísérleti adás, így minden adás egyben az utolsó is lehet

Nagy napra virradtunk kedd reggel: ma Lőrinc – Orbán névnap van. Ezt jól kitalálta Gergely annak idején, bár az nem tiszta, hogy ezek szerint a mai magyar állapotok már a csillagokban is meg lettek volna írva! Sebestyén Balázs méltón ünnepelt a jeles nap reggelén.

Sebestyén Balázs: minden rádióadás kísérleti adás, amit az aktuális helyzetükre alkalmazva azzal egészített ki, hogy minden adás utolsó adás is lehet. (idézet Fiala Jánostól)

A párttal, a néppel egy az utunk…..

A 24.hu szerkesztőségébe korán reggel a következő üzenet érkezett:

„Sziasztok, reggel Balazsek a Radio1en a mai Lorinc es Orban nevnapokat A parttal a neppel egy az utunk c dallal koszontottek. 🙂 a hallgatok folyamatosan kuldik a koszonto verseket, amit beolvasnak 🙂 finoman fogalmazva alaznak :)”

A portálnál rögtön oda tekerték a rádiót, és tényleg! Mozgalmi dalok ütötték fel a fejük néha-néha. Azon viccelődtek, hogy egy ilyen jeles dupla névnapon a gyereket ünneplőbe kell öltöztetni, illetve azt javasolták a hallgatóknak, hogy ma autó helyett vonattal menjenek munkába.

Sebestyén arról beszélt, hogy merni kell röhögni a politikán, Magukat kicsit erős párhuzammal Hofi Gézáéhoz hasonlította, kifejtve, hogy nekik pont az a feladatuk, mint a Kádár rendszerben Hofinak volt.

Vajna-rádió, Magyarország

A Radio1 közismerten Andy Vajna kormányzati oligarcha érdekeltsége. Normális helyzetben a tulajdonos persze nem is szólhatna bele egy műsor szerkesztésébe, de Magyarországon a legtöbben eleve öncenzúrát alkalmaznak, mielőtt leszólnának nekik. Hát Sebestyén Balázs és a kollégái ma biztosan nem öncenzúráztak.

Balázsék korábban már kihúzták a gyufát Vajnánál, amikor egy reggel a CEU-botránnyal foglalkoztak, igen kritikusan. Akkor Vajna belengette a fejmosást, mert szerinte az ő rádiója nem erről szól. Sebestyén Balázsról akkor az volt a véleménye:

 „ő egy nagyon tehetséges ember, aki nagyon jól csinálja, amit csinál”,

de ezt azért majd meg kell vele beszélni.

Szólj hozzá