Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Semjén Zsolt, a keresztény és demokrata: „ha én kidobott, kóbor kutya lennék, akkor azt kívánnám, hogy egy jól irányzott lövéssel ejtsenek el”

Semjén Zsolt, a vadász-szenvedélyéről hírhedt Keresztény Demokrata Néppárt Elnök, meg a miniszterelnök helyettese, aki ezen felül az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke is, nyilatkozgat, főleg a neki tetsző újságok riportereinek. A vadászat különösen kedves témája.

Semjén Zsolt, a keresztény és demokrata: „ha én kidobott, kóbor kutya lennék, akkor azt kívánnám, hogy egy jól irányzott lövéssel ejtsenek el”

Semjén Zsolt, az állatok nagy haverja

A Magasles című korlátozottan ismert szakblognak adott interjújában a következőket mondta:

“A másik: ha én kidobott, kóbor kutya lennék, akkor azt kívánnám, hogy egy jól irányzott lövéssel ejtsenek el, mintsem nyomorultul fagyjak meg, megegyen a rüh, éhen pusztuljak vagy elüssön egy autó és az árok szélén még napokig kínlódjak.”

A kormány második embere szerint a „kóborkutya-kérdés” nem a vadászokat érintő probléma, hiszen egy vadász nem „megy” kóborló kutyákra. Nem, ők csak úgy lelövik őket, ha úgy ítélik, sokszor tévesen is.

Neki azonban foglalkoznia kellene az állattartók problémájával, az állatkínzás elleni kormányzati fellépéssel, hiszen ezért is fizeti a népfenség őt, mint az ország második számú közszolgáját.

Semjén pályát tévesztett

Semjén Zsolt tehetségét bizonyítva átélte a kiszolgáltatott állatok helyzetét és így nyilatkozott:

“Viszont két dolgot ajánlok megfontolásra: ha valaki látta egyszer is, ahogy 3-4 kóbor kutya széttép egy őzgidát, vagy egy vemhes őzet, az másként fogja megítélni ezt a helyzetet. A másik: ha én kidobott, kóbor kutya lennék, akkor azt kívánnám, hogy egy jól irányzott lövéssel ejtsenek el, mintsem nyomorultul fagyjak meg, megegyen a rüh, éhen pusztuljak vagy elüssön egy autó és az árok szélén még napokig kínlódjak.”

A miniszterelnök-helyettes egyéb iránt teljességgel meg van elégedve a magyar vadászati törvénnyel, úgy látja, hogy a kormány respektálja szeretett sportnak aligha nevezhető hobbiját, és volt értelme a sok egyeztetésnek, hisz tökéletes a szabályozás.

(forrás: állatportál)

Szólj hozzá