Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Setét Jenő Heller Ágnesnek: Nem szégyelli magát?

A roma jogvédő aktivista visszaszólt a filozófusnak és mindenkinek, aki korábban arról beszélt, össze lehet vagy össze kell fogni Vona Gábor pártjával a Fidesz ellen.

...

Setét Jenő Heller Ágnesnek: Nem szégyelli magát?
Setét Jenő Heller Ágnesnek: Nem szégyelli magát? Kép: Zarojel.hu

Setét Jenő Heller Ágnesnek: Nem szégyelli magát?

Setét Jenő Magyar Narancsnak adott interjút, ugyanúgy, ahogy a múlt héten Heller Ágnes is. Utóbbi azt mondta, nem foglalkozik a Jobbik múltjával, nélkülük lehetetlen győzni.

Mindenki azzal jön, hogy az antiszemitáktól védi az országot meg az ellenzéket. Uramisten, én vagyok a holokauszttúlélő, és nem ők! Ezzel a tapasztalattal a hátam mögött mondom, hogy ha nincs együttműködés a Jobbikkal, akkor a Fidesz fog hatalmon maradni. Ha a Fidesz hatalmon marad, az tragédia Magyarországnak. Nem egy bonyolult ügy ez.

Setét azonban máshogy gondolkodik.

Szerinte a Jobbik hazudik, nem változtak, csak most egy másfajta politizálás folytatása áll az érdekükben, így jobban tudják növelni a szavazótáborukat. „Hogy lehet olyan párttal szövetkezni, amely szerintem érzelmi felbujtója volt a rasszista indíttatású sorozatgyilkosságoknak?” – tette fel a kérdést.

Elképed, hogy olyan, általa kiválónak hívott emberek, mint Mellár Tamás, Kőszeg Ferenc vagy Heller Ágnes együttműködésről beszélnek. „Nem szégyellik magukat?” Úgy véli, ha a Jobbik kormányra kerülne, nekik, roma aktivistáknak el kellene gondolkodniuk azon, ki kell-e menekíteni a romákat Magyarországról.

Részletek és a teljes interjú a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban.

Szólj hozzá