Zárójel
Egyszer minden véget ér…. Sir Elton John bejelentette visszavonulását
50 éves karrierjét fejezi be a világturnéval (forrás: wikimedia)

Egyszer minden véget ér…. Sir Elton John bejelentette visszavonulását

Romló egészségi állapotára hivatkozva Sir Elton John bejelentette visszavonulását. 50 éves karrierje végén 300 fellépésből álló világturnén búcsúzik el közönségétől. A tervek szerint a világturné során öt kontinensen fog fellépni, körülbelül három év leforgása alatt.

...

Egyszer minden véget ér…. Sir Elton John bejelentette visszavonulását
Sir Elton John 50 éve a pályán (forrás: flickr)

A nagy bejelentés

Szerdán, január 24-én, a New York-i Gotham Hallban tartott rendezvényen jelentette be a búcsú-turnét, melynek hivatalos címe: Farewell Yellow Brick Road Tour. Ahogy mondta: „Itt az ideje, hogy befejezzem, hogy teljes mértékben életem következő szakaszára tudjak koncentrálni. A jövőben több időt kell fordítanom a gyermekeim felnevelésére.” A turné elnevezését Elton John 1973-as albuma ihlette, a Goodbye Yellow Brick Road. A turné 2018 szeptemberében Pennsylvaniában kezdődik. Az Egyesült Királyságban 10 várost kíván meglátogatni a 2020-as év során.

Aggódnak a rajongók

A The Mirror riportja arról ír, a 70 éves sztár rossz egészségügyi állapota miatt döntött így. A Daily Mail információi szerint a közeljövőben jelentik be a hírt. Ha valóban visszavonul John, akkor május 19-én Las Vegasban adhatja utolsó koncertjét. Mint írják, a 70 éves sztár ritka és életveszélyes fertőzést kapott tavaly áprilisban, ezért akkor már több koncertjét lemondta. A 70 éves rock-veterán megnyugtatta a rajongókat, bár a koncertezéssel felhagy, a zenének azonban továbbra sem fordít hátat.

Egyszer minden véget ér…. Sir Elton John bejelentette visszavonulását
Sir Elton John és Barbara Eden - Life Ball 2013 (Forrás: Wikimédia Commons)

50 éves karrier

Sir Elton John szinte mindent elért, mait a pop szakmában el lehet érni. Hatszoros Grammy-díjas és Oscar-díjas zeneszerző, dalait folyamatosan játsszák. Dalai a mai napig az eladási listák élén vannak. A turnét is óriási erőfeszítéssel készítik elő és előre láthatóan a leghatásosabb és legfantasztikusabb show lesz, amiben valaha szerepelt. Ahogy mondta, ez az egyik módja annak, hogy köszönetet mondjon, mielőtt távozik. A rajongók reménykednek a visszatérésben, de a szerdai bejelentés során Elton John azt mondta: tudja, hogy sok híresség a búcsú bejelentése után még többször visszatér, de élete során 4000 előadást tartott és 17 éves kora óta egy lakókocsiban tölti ideje nagy részét. Ennek szeretne most véget vetni.

A gyerekek az elsők

A gyerekek nagyon fontosak számára. Nem veszi ki őket az iskolából ilyen hosszú időre, de Japánt és a Távol-Keletet meg szeretné mutatni nekik. Mivel a világ legjobban kereső művészei között van, anyagi gondokkal a későbbiekben sem kell küzdeniük. 

Sir Elton John szíve is aranyból van

A sztár régen ismert jótékonykodásáról. Hétfőn, a svájci Davos-i Világgazdasági Fórumon tevékenységét kitüntetéssel ismerték el. Alapítványa, az Elton John Aids Alapítvány 1992 óta működik és azóta több mint 200 millió dollárt gyűjtött össze. Célja a világon tapasztalható igazságtalan egyenlőtlenség csökkentése.

Egyszer minden véget ér…. Sir Elton John bejelentette visszavonulását
Angliában 10 városban tervez fellépést (forrás: facebook)

Szólj hozzá

Játék

Jelenleg nincs elérhető játék. Nézzen vissza később.