Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Egyszer minden véget ér…. Sir Elton John bejelentette visszavonulását

Romló egészségi állapotára hivatkozva Sir Elton John bejelentette visszavonulását. 50 éves karrierje végén 300 fellépésből álló világturnén búcsúzik el közönségétől. A tervek szerint a világturné során öt kontinensen fog fellépni, körülbelül három év leforgása alatt.

...

Egyszer minden véget ér…. Sir Elton John bejelentette visszavonulását
Sir Elton John 50 éve a pályán (forrás: flickr)

A nagy bejelentés

Szerdán, január 24-én, a New York-i Gotham Hallban tartott rendezvényen jelentette be a búcsú-turnét, melynek hivatalos címe: Farewell Yellow Brick Road Tour. Ahogy mondta: „Itt az ideje, hogy befejezzem, hogy teljes mértékben életem következő szakaszára tudjak koncentrálni. A jövőben több időt kell fordítanom a gyermekeim felnevelésére.” A turné elnevezését Elton John 1973-as albuma ihlette, a Goodbye Yellow Brick Road. A turné 2018 szeptemberében Pennsylvaniában kezdődik. Az Egyesült Királyságban 10 várost kíván meglátogatni a 2020-as év során.

Aggódnak a rajongók

A The Mirror riportja arról ír, a 70 éves sztár rossz egészségügyi állapota miatt döntött így. A Daily Mail információi szerint a közeljövőben jelentik be a hírt. Ha valóban visszavonul John, akkor május 19-én Las Vegasban adhatja utolsó koncertjét. Mint írják, a 70 éves sztár ritka és életveszélyes fertőzést kapott tavaly áprilisban, ezért akkor már több koncertjét lemondta. A 70 éves rock-veterán megnyugtatta a rajongókat, bár a koncertezéssel felhagy, a zenének azonban továbbra sem fordít hátat.

Egyszer minden véget ér…. Sir Elton John bejelentette visszavonulását
Sir Elton John és Barbara Eden - Life Ball 2013 (Forrás: Wikimédia Commons)

50 éves karrier

Sir Elton John szinte mindent elért, mait a pop szakmában el lehet érni. Hatszoros Grammy-díjas és Oscar-díjas zeneszerző, dalait folyamatosan játsszák. Dalai a mai napig az eladási listák élén vannak. A turnét is óriási erőfeszítéssel készítik elő és előre láthatóan a leghatásosabb és legfantasztikusabb show lesz, amiben valaha szerepelt. Ahogy mondta, ez az egyik módja annak, hogy köszönetet mondjon, mielőtt távozik. A rajongók reménykednek a visszatérésben, de a szerdai bejelentés során Elton John azt mondta: tudja, hogy sok híresség a búcsú bejelentése után még többször visszatér, de élete során 4000 előadást tartott és 17 éves kora óta egy lakókocsiban tölti ideje nagy részét. Ennek szeretne most véget vetni.

A gyerekek az elsők

A gyerekek nagyon fontosak számára. Nem veszi ki őket az iskolából ilyen hosszú időre, de Japánt és a Távol-Keletet meg szeretné mutatni nekik. Mivel a világ legjobban kereső művészei között van, anyagi gondokkal a későbbiekben sem kell küzdeniük. 

Sir Elton John szíve is aranyból van

A sztár régen ismert jótékonykodásáról. Hétfőn, a svájci Davos-i Világgazdasági Fórumon tevékenységét kitüntetéssel ismerték el. Alapítványa, az Elton John Aids Alapítvány 1992 óta működik és azóta több mint 200 millió dollárt gyűjtött össze. Célja a világon tapasztalható igazságtalan egyenlőtlenség csökkentése.

Egyszer minden véget ér…. Sir Elton John bejelentette visszavonulását
Angliában 10 városban tervez fellépést (forrás: facebook)

Szólj hozzá