Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Sírnak a Prosti Srácok, mert a nemzetközi sajtó megírta, mi folyik valójában itthon

Többezer karakteren át sírdogál a kormány egyik felszopó-blogja, a Pesti – pontosabban Prosti – Srácok ,,Tutiblog” névre keresztelt oldalán a névtelenségbe burkolódzó szerző, mi pedig fogjuk a hasunkat a nevetéstől, ugyanis azon háborodnak fel, hogy a nemzetközi sajtó egy az egyben megírja, mi folyik itthon. Nagyon durva lehet kormánypárti nyaloncként ilyeneket képernyőre okádni, nem csodálkoznánk, ha csimpánzok ülnének a szerkesztőségben.

Az ellenzék? Ne rúgjon labdába!

Sírnak, hogy autoriter diktátorokat is megemlítenek a New York Times-nál. Sírnak, azon kormány nyaloncai, amelyik rendőrekkel őrizteti a propagandaplakátokat, amelyik már az általános iskolai tankönyveken keresztül is a migránsokkal, a Fidesz politikájának ,,helyességével” manipulál, annak a kormánynak, amelyik az ellenzéket az Állami Számvevőszéken keresztül támadja és egyik prominense szerint az lenne a legjobb, ha az ellenzék ,,labdába se rúghatna”.

És itt még nem említettük azt, hogy ez a kormány hozott létre egy olyan légkört, amelyikben mindenkinek félnie kell, aki kritikát mer megfogalmazni velük szemben: vegyük csak példaként P. Horváth Tamást, egy pécsi gimnáziumban dolgozó szakácsot, aki kiment egy civil demonstrációra, pár nap múlva pedig nem volt munkája. Nem kellene meglepődni, – kedves kormánypárti nyaloncok – hogy a 21. század autoriter rezsimjeinek vezetőivel hasonlítják össze a ti kis gerinctelen NER-eteket, ha ilyen dolgok történnek az országban.

A Tutiblog a Pesti Srácok egyik blogja. Napi szinten ömlik belőle a manipulatív propaganda.

Ömlik a mocsok a tollaitokból

A Tutiblog névtelen szerzője egyébként még mintha büszke is lenne erre, ugyanis azt írja, mostmár ,,illusztris klubba kerültek”, miután autoriter rezsimekhez hasonlították a fideszes NER-t. Hát, lelked rajta, kedves névtelen, én a helyedben inkább szégyellném ezt.

Aztán azzal kapcsolatosan is panaszkodik a kedves firkász, hogy ha már annyira mértékadóak ezek a nemzetközileg is elismert sajtóorgánumok – mint például a Die Welt vagy a New York Times – miért nem tudják az ,,ő szemszögükből” leírni a dolgokat? Hát igen, ezzel két hatalmas probléma van. Először is, ha a ti szemszögetekből írnák le, akkor már réges rég megbuktatok volna, ugyanis ti csak és kizárólag a lopásról, a manipulációról, az arroganciáról és a gyűlöletkeltésről szóltok. Ezt pedig ugye senki nem szereti, nemde?

Másrészt pedig egész egyértelmű, hogy ti vagytok az utolsók, akik véleményét objektivitást illetően komolyan lehet venni, mikor már közel tíz éve csak a hazug, egyoldalú, manipulatív propagandát toljátok, ahogy az a csövön kifér. Soha az életben, mióta kormánypárti kezekbe kerültek, nem írtatok objektíven, és most nem csak a Prosti Srácokról van szó. A közmédia, a TV2, az Origo, a Ripost, a Figyelő, a 888, a Magyar Idők, a Lokál és az összes Mediaworks-ös propagandamédium ide tartozik.

Te a probléma vagy, nem pedig a megoldás

Úgyhogy, rövidre zárva a szót, szánalmas ez a képmutatás. Azonban engedd meg – kedves névtelen firkász – hadd válaszoljak a cikked végén feltett költői kérdésedre, ami így szól: (…) Mikor lesz belőlünk ,,posztkommunista autokráciából”, diktatúrából, urambátyám tolvajvilágból esetleg feltörekvő, demokratikus ország?

Hát amíg te, és a hozzád hasonlók ennek a rendszernek nyaltok, hogy az egyre erősödjön, amíg helyi kiskirályok, Mészáros és sleppje uralják az országot, amíg gyűlöletpropagandát folytattok a szavazatokért, ahelyett, hogy valóban cselekednétek, amíg vidéki cigányemberek szavazatait vásároljátok meg egy-egy zsák krumplival, amíg oligarchák uralják a médiát és közben rohamosan szegényedik el az ország, míg a ti zsebetek egyre dagad… na, addig tuti, hogy nem mostanság.

...

Szólj hozzá