Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Összmagyar Slam Poetry és irodalom tábor

Összmagyar Slam Poetry, és Irodalom, STB 2017 július végén Orfűn. Első magyar SLAMTÁBOR.

Nyelvtekerészet

Mindenki ott lesz aki a műfajban számít, talán még az Arany János verseit kommentáló Kemény Zsófi,  vagy József Attila-verseket válogató Gábor Tamás, illetve a   Petőfi Sándor verseit széljegyzetelő Pion István.  Ha valakik, akkor a szlemmerek képesek megmutatni a fiataloknak,  mennyire érdekesek ma is a száz-százötven évvel ezelőtt írt versek.

Modern költészeti stílus szóban, élőben

Nem rap, kicsit mégis rap, mert az utca nyelvén szól, aktuális témákról, hétköznapi emberektől, hétköznapi embereknek. Színház, mert az egyes versek előre megtervezettek, begyakoroltak és az előadók a szavakon kívül egész testüket is bevethetik. Kicsit mégis vers, mert többnyire van benne rím, hasonlat, metafora és egyéb költészeti elemek,

-írja a slampoetry.hu.

Slam poetry a három perc költészet

A hangsúlyt  a szakmaiságra helyezik a szervezők, vagyis arra, hogy aki fejlődni, tanulni, “látókört szélesíteni” szeretne, ezt nívós programokon tehesse meg, és persze szórakozzon is. Mivel aki csak lazítani jönne, úszni, kikapcsolódni és megnézni néhány versenyt, filmet vagy koncertet, ugyanúgy jól érezhesse magát, legfőképpen pedig az esemény célja, hogy a magyarországi slamet és az arra épülő közösséget szeretnék megerősíteni és összekovácsolni a szervezők.

Elgondolkodtat, meggyőz, szórakoztat

Koncertek, költészeti, előadói és társadalmi tudatosságra nevelő szakmai műhelyekkel, kerekasztalbeszélgetésekkel, filmvetítésekkel, különleges vendégekkel és kivételes előadásokkal készülünk (tucatszámra), hogy mindenki találhasson magának valami ínyére valót,

-írja a slampoetry.hu.

A műfaj megköveteli a lazaságot, kötetlen stílust, amiben az egyetlen szabály, hogy a slammernek három perce van a színpadon a szavalásra, hogy érveljen, meggyőzzön, megnevettessen, szórakoztasson, elgondolkodtasson és sikert arasson! A táborban 3 nap alatt több mint 50 program zajlik majd le, 3 helyszínen, szóval alapvetően úgy fog működni, mint egy (mini)fesztivál. Végezetül  Kemény Zsófi “versben”  slammal az országért.

 

Szólj hozzá