Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Soros és Orbán titkos levelezése

A Hírcsatt (Ál)hírügynökség hozta nyilvánosságra az alábbi érdekes levélváltást, amelynek hitelességére ugyan nincs semmilyen bizonyíték, ám ha igaz, magyarázattal szolgál a magyar belpolitikai helyzet legfontosabb jelenlegi történéseire. A levélváltásra (állítólag) 2017 januárjában került sor Orbán Viktor és Soros György között.

Soros Orbán

Tisztelt Gyuri bátyám!

Rég nem találkoztunk, de azért ne hidd, hogy megfeledkeztem Rólad – nincs nap, hogy ne emlegetnélek, családi körben éppúgy, mint hivatali munkám során. Nem akarok kérkedni vele (a politikában járatos emberként bizonyára Te is hallottál róla), immár nyolcadik éve miniszterelnökként szolgálom közös hazánkat, Magyarországot. A támogatásoddal elsajátított tudományoknak köszönhetően eddig sikerült legyőznöm a nehézségeket, most azonban súlyos problémák tornyosulnak előttem. Politikai ellenfeleim (nevezzük őket egyszerűen ordas hiénáknak) a legaljasabb módszerektől sem visszariadva, családi életem szentségét sem kímélve mindent elkövetnek, hogy az 1918 tavaszán esedékes választásokon a népakaratot megcsúfolva lehetetlenné tegyék a nemzet érdekében kifejtett ténykedésem folytatását. Magam választotta kiváló munkatársaim tisztességét és képességeit is rendre megkérdőjelezik, már nem győzöm védőszárnyaimat kiterjeszteni rájuk. A nemtelen támadásokkal szembeni védekezés annyi energiámat felemészti, hogy már-már képtelen vagyok hivatali teendőimnek megfelelni. Bölcsességedben bízva arra kérlek életem e nehéz órájában, hogy dolgozz ki valamilyen tervet, mely átsegít a reménytelennek tűnő helyzeten.

Az oxfordi szép napokért örökre lekötelezett híved

Orbán Viktor

néhai pártfogolt

Drága Viktor fiam!

Valóban régen láttuk egymást, de nem kárhoztatlak ezért, és ha a messzi távolból is, aggódó figyelemmel kísérem ragyogó pályádat. Jól ismerlek és tudom, mire vagy képes. Nincs okom kétkedni, hogy magad is megoldod a nehézségeket, melyeket Rád mér a sors, mert a Haza iránti kikezdhetetlen elkötelezettséged minden akadályon átsegít. Mindazonáltal kötelességemnek érzem, hogy ha kell és tudok, a magam szűkre szabott lehetőségeihez mérten javadra legyek. Van egy tervem (amolyan Soros terv), talán megoldja a problémát. Találj ki egy ellenséget, és kenj rá minden gondot, bajt, azután hitesd el a választókkal, hogy Te vagy azt egyetlen, aki le tud számolni a gonosszal. Ha ez bejön, biztos a négyötöd. A szerepre én igencsak alkalmasnak tartom magamat – nyugodtan szórj rám minden mocskot, szemetet, én megígérem, hogy nem fogok tiltakozni. Azzal se törődj, ha ellenségeid hálátlannak, köpönyegforgatónak kiáltanak ki, ennyit mindkettőnknek megér a Haza üdve.

Atyai barátsággal kíván minden lehetséges jót és szépet Neked es népes Családodnak

Soros György

Kapcsolódó cikk

Soros György letelepedési kötvényért folyamodott

Szólj hozzá