Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Soros György: Orbán maffiaországot teremtett, egy maffiarendszert

Soros György keményen bírálta Orbán Viktor miniszterelnököt és a kormány politikáját azon videoüzeneteiben, amelyeket a Nyílt Társadalom Alapítvány tett közzé. Az üzletember három videointerjúban fejtette ki álláspontját. 

...

Soros György, Orbán Viktor, Bírálta

Soros György: Orbán maffiaországot teremtett, egy maffiarendszert

A Soros György a jelenlegi magyarországi helyzetről című videón az üzletember azt mondta, hogy alapítványa annak idején segítette a Fidesz létrejöttét. A jelenlegi kormányfőnek adtak ösztöndíjat is, hogy Oxfordban tanuljon – tette hozzá.

Álláspontja szerint Orbán Viktor annak idején egyike volt azoknak, akik segítették a demokrácia létrejöttét. Úgy vélekedett, hogy azóta viszont megváltozott, s a demokráciát átalakította egy demokrataellenes rendszerré. “Maffiaországot teremtett, egy maffiarendszert”, amelyben kihasználják vezető pozíciójukat arra, hogy uralmon tartsák magukat és személyesen meggazdagodjanak. Ez a rendszer, amelyik ma Magyarországon létezik, teljesen az ellentéte annak, amit elő akartak segíteni – fogalmazott.

Soros György kijelentette:

kapcsolata a magyar kormányfővel megromlott, de nincs köztük személyes ellentét. “Elvi különbségek vannak köztünk, amit nem lehet áthidalni” – fogalmazott Soros György.

Véleménye szerint a magyar kormányfő kihasználja és elnyomja azokat, akik ellenzékben vannak. Megítélése szerint ez a rendszer most jobban elnyomja ez embereket, mint az orosz megszállás alatt. Úgy vélte, akkor sikeresebben tudták támogatni a társadalmat, hogy információt és segítséget kapjanak.

Soros György kitért arra, hogy ő ugyan nincs Magyarországon, de az emberek, akiket támogat, érzik az “üldözést”. Szerinte őket ellenfélnek tekinti a magyar kormányfő és el akarja távolítani őket Magyarországról. Az üzletember a CEU-t nagy sikernek nevezte, s hozzátette: ha a magyar kormányfő elkergeti őket, száműzetésben is fenn fogja tartani az egyetemet, amíg “Orbán eltűnik”.

Az üzletember másik két videoüzenetében a magyarországi támogatásairól és a gyermekkoráról is beszélt.

Támogasson minket - segítse a munkánkat

Zárójel – A szókimondó, hiteles, színes, naprakész oldal. Hiszünk a sok kicsi sokra megy elvben, így minden apró adomány is előrébb visz minket az utunkon.

További részletekért kattintson ide, vagy azonnali támogatáshoz a “PayPal Támogatás” gombra.Szólj hozzá