Zárójel

Soros György: Én is bevándorló vagyok

Véleménycikkben ostromolta Soros György Donald Trump menekültpolitikáját a New York Timesban. A magyar származású, Amerikában élő üzletember szerint rossz az az irány, hogy minden eszközzel megállítják a menekültek, migránsok Amerikába jutását. – írta meg a Magyar Nemzet.

„Én is bevándorló vagyok és egyben amerikai állampolgár, és több mint 30 éve támogatom a menekülteket a világ minden táján” – írta a New York Timesban megjelent publicisztikában Soros György.

„Tapasztalataim és tények alapján mondhatom: az elnök menekültpolitikája hibás, Trump intézkedései nem teszik biztonságosabbá Amerikát” – jelentette ki a magyar származású amerikai üzletember hozzátéve, hogy együtt érez az erőszakos bűncselekmények áldozataival, de nem ért egyet azzal, hogy Donald Trump az összes bevándorlót bűnözőként kezeli.

Az amerikai elnök állításaival szemben Soros György azt írta, a bevándorlók jóval kevesebb bűncselekményt követnek el, mint az Amerikában született állampolgárok. Soros szerint Amerika eddig arról volt híres, hogy az emberek figyelnek egymásra, Trump megválasztása óta azonban az addig egymást segítő amerikaik folyamatosan egymásnak esnek. Hozzátette: 10 millió dollárral támogatja a gyűlölet-bűncselekmények áldozatait.

Publicisztikája végén Soros feleleveníti, hogy miután túlélte a zsidók üldöztetését Magyarországon, 17 évesen a szovjet megszállás elől Nagy-Britanniába, majd Amerikába menekült. Soros szerint a mai Amerika messze került attól az országtól, amely annak idején ide vonzotta őt. „A bevándorlók démonizálása csak gyengíti az országot, és a gyűlölet-bűncselekmények elleni közös harc tesz minket erőssé – tette hozzá Soros György.

Forrás: Magyar Nemzet

OLVASTAD MÁR?   Trump levegőnek nézi Orbánt

Keress itt - Csak írd be, hogy mit keresel....és ENTER