Zárójel
Soros Orbán szerint is lenyomta őt
MTI Fotó: Kovács Attila

Soros Orbán szerint is lenyomta őt

Orbán rendes pénteki Kossuth rádiós kinyilatkoztatásában (uff, szóltam!) a hazai fülnek szánt változatát mondta fel az Európai Unió vele szembeni szankciójával kapcsolatban. Volt benne Soros, migráns EU – szóval az összes toposzt felhasználta.

Soros Orbán szerint is lenyomta őt

Orbán meggyőződése,

és ezt kommunikálja választóinak hogy :

csupán elhibázott politika lenyomat az Európai Parlament (EP) Magyarországgal szembeni szerdai,  “Soros-jelentése”. A Magyarországot érő támadások mögött a migráció áll – “az összes többi lényegtelen” -, létezik ugyanis egy olyan, párthatárokat is átlépő európai érdekközösség, amelynek célja évi több százezer idegen behozatala a kontinensre. Ennek a gondolatnak az “atyamestere”, részben finanszírozója, szervezője Soros György”.

Lassan fel kellene figyelni Orbán  tanácsadóinak arra a tényre, hogy kontraproduktívvá ismételgették ezt a teóriájukat, megcsömörlött tőle még az is, aki hitt nekik.

A fő üzenete:

„Ki kell tartani a magyar nemzeti érdekek mellett, mi akarjuk megmondani, kikkel éljünk együtt és kikkel nem.”

Majd jött a korábban már bevésett üzenet:

„Az EP úgy döntött, egy “Soros-jelentést” készít Magyarországról, ilyenre már volt példa, a Tavares-jelentés, amely “szégyenteljes kudarcot vallott”.

Az irónia percei következtek,

ami olyan jól illik a karót nyelt egyéniségéhez:

„A mostani határozatot elolvasva az ember nem tudja, sírjon vagy nevessen… a “Soros-féle csapatok” Brüsszelben rendkívül elszántak, az abszurditástól sem riadnak vissza.”

Orbán érdekes mondatot engedett el Manfred Weber európai néppárti frakcióvezető, tehát “saját” frakcióvezetője szavairól is,

„a labda a magyar miniszterelnök térfelén pattog, ha megfelelően reagál, csapatjátékos, ha nem, annak következményei lesznek.”

Orbán ahelyett, hogy elgondolkodna pártcsaládja kritikáján, ezt üzeni Webernek:

Kínában ilyet sosem mondanak, ez jól mutatja, hogy eltorzult az európai politika…..Európa lényege nem Brüsszelben van, hanem a tagállamokban. Európa nem Brüsszel, Európa az Varsó, Budapest, Párizs, Berlin, Róma”

Megnyugtatta a benne továbbra is vakon  hívőket:

„A brüsszeli támadások nem térítik el a kormányt a céljaitól, Magyarország ezután is a saját útját fogja járni”.

Majd jött az összefogalás::

„Magyarország részt vesz a vitarendezési eljárásban, és “elmegyünk a falig”, ha kell, a bírósági eljárás végéig.”

Hát persze, hogy erre bazíroz, hisz ez évekkel kitolná a vele szembeni eljárást.  Jelezte a pávatánc új rondójára készül: arról, hogy  be kell-e tartania az Unió törvényeit, amire, a bírósági ítélet kötelezi  a mindig csípőből tüzelő válasza pávatáncos válasz érkezett:

„ebben az esetben azt végre kell hajtani, de hogy a végrehajtás pontosan mit takar, az majd egy következő küzdelem lesz”.

Oszt jó napot!

OLVASTAD MÁR?   Színház- és várossirató - Újabb botrány Pécsen

(forrás: fidesz.hu)

Shares 196Szólj hozzá!

4 hozzászólás : "Soros Orbán szerint is lenyomta őt"

Visszajelzés
avatar
Rendezés:   legújabb | legrégebbi | legnépszerűbb
Ádám Pfaff
Vendég
Ádám Pfaff

A Pubi megkapta a figyelmeztetést a frakciójától,ha ez nem tetszik,akkor fel is út,le is út, más megoldás nincs ! Nem érdemes az időt húzni,mert az engedetlenségi eljárások lassan végéhez közelednek,és a szankciók is érvénybe lépnek!!!

Gábor Héder
Vendég
Gábor Héder

Soros lenyomta? A kis geci! Tudtam szemét egy ember, de az hogy még sajnáltatja magát? Tudom most hogy többen írtuk Soros bérencvolt ő és a haverjai, lehet ma is mosakodik!

Gábor Héder
Vendég
Gábor Héder

Ez egy dettó idióta! Ez bizony még ha nyakig van a fekában akkor pofázik! Letojja mekkora kára van az országnak, mennyi embert tett tönkre!

Szondi László
Vendég
Szondi László
Szerencsétlen magyarázatokkal jön elő, már sokszor maga se tudja, mit mond. A lényeg, hogy legyen benne Brüsszel, Soros, és migráns. A hívőknek ez kell. Az persze meg se fordul a felcsúti kis agyában, hogy az EU nem egy ország (Sorosország 🙂 ), hanem 28. Ha épp neki nem tetszik valami, az cirka 3 %, baromi kevés. (a valóságos súlya pedig egyenértékű egy lepke szellentésével) Ami persze a legundorítóbb az egészben, hogy folyamatosan az országra, a népre hivatkozik, holott az esetleges szankciók, pont nem az ország, hanem őmiatta történnek. Valahol ideje lenne a népet kihagynia ebből az idióta téveszméből. Mert szerintem… Read more »
wpDiscuz