Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Pukli-pártja kilő

Pukli a Tanítanék Mozgalmat úgy hagyta ott, mint eb…, majd coming outolt, hogy ő valójában Fidesz-szimpatizáns, aztán bejelentette, hogy perceken belül pártot alapít, majd eltűnt. Érezve az idő szavát előkerült, hogy bemutassa új kezdeményezését, a Polgári Világ Pártját. Most itt tartunk Pukli István-ügyben.

Startol a Pukli-párt

Egy újabb változást gátló párt

születésének lehetünk tanúi, Pukli így definiálja magukat:

“Mi a polgári gondolkodású szavazóknak szeretnénk alternatívát nyújtani. Kétszáz éve elindult egyfajta polgári gondolkodásmód Magyarországon, de maga a polgárosodás a rendszerváltás után is befejezetlen maradt, pedig ez lenne a felemelkedés alapja. Később pedig az ország ellen fordult az az egyetlen ember – Orbán Viktor – akiben a polgári szavazók bíztak”

Pukli egyértelművé teszi, hogy a pukli-párt nem hajlandó senkivel összefogni, hogy tíz főböl áll a tábor, de

„hazai és nemzetközi szinten is elismert szakértői gárda”,

és, hogy kiket akarnak elérni, hát

„polgári gondolkodású szavazóknak szeretnének alternatívát nyújtani”.

A finanszírozásról ennyi tudható:

„Velünk van egy jelentős tőke, amit az ügy szolgálatába tudunk állítani”.

A versenytársakról megvan a véleménye:

„Mára a Momentumot baloldali, liberális véleményvezérek is a saját oldalukhoz sorolják, mi pedig tiszta szívből kívánunk sok sikert az SZDSZ és az MSZP örökségének újrafogalmazásához.”

Azt mondja, de nem hangzik túl hitelesen, hogy a Fidesz szavazóval kacérkodik,  sokkal valószínűbbnek tűnik,hogy  az ellenfelek  elhiteltelenítének s ördögi játszmájában a nagytesója más feladattal dobta meg.

A Pukli-pártról Schilling Árpád közösségi oldalán fejti ki véleményét:

Természetesen bárki indíthat pártot. És az is igaz, hogy a konzervatív érzelmű, gondolkodású választópolgárok jobbat érdemelnek a totálisan elvtelen Fidesznél. De vajon mennyire hiteles az a párt, amelynek vezetője úgy lép a nyilvánosság elé, hogy sem az alapító tagokat, sem a támogatókat nem hajlandó megnevezni, de máris beszól egy másik, frissen alakult, fiatalokból álló pártnak és kijelenti, hogy senkivel sem hajlandóak együttműködni?

Pukli István valaha egy szépreményű ifjú igazgató és közéleti figura volt, mára azonban egy média troll színvonalára zuhant. Egy valódi konzervatívtól elvárom, hogy ne másokat minősítsen, hanem maga járjon elő jó példával. Legyen képes az önmérsékletre, és ne pont ugyanazt a hangulatgerjesztő, egymással szembeni bizalmatlanságot fokozó politikát képviselje, mint az általa megvetett Orbán Viktor!

Miért olyan fontos leszdszezni, meg mszpzni a Momentumot? Miért? Mert ők is most indultak, és Pukli szeretné, ha hitelelüket vesztenék, és a rájuk szavazók átpártolnának. Miért kell rögtön kijelenteni, hogy nem akar összefogni senkivel? Mert ezzel akar kitűnni.

Érdekes módon a Momentumnak is pont ez jutott eszébe, csak korábban. Csapataink harcban állnak. Pont ugyanolyan eszközökkel, pont ugyanolyan retorikával: MINDENKI HÜLYE, CSAK ÉN VAGYOK AZ OKOS. Fájdalmas nézni, ahogy a magyar politikai élet friss energiái már rögtön az első lépésükben felmondják a leckét: fikázz, ködösíts, dicsekedj! Rengeteg jó gondolat, önmagában érvényes és hiteles személy vág neki 2018-nak. Csak éppen elszigetelten és reménytelenül. Orbán nyeregben, mi meg retteghetünk.

A kiábrándult polgárok kedvéért a Polgári Világ Pártjának logónak egy nemzeti színű világítótornyot választott.

Szólj hozzá