Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Stop Soros: törvényjavaslatok az illegális bevándorlás ellen

Újabb, az illegális bevándorlás elleni törvénytervezetet készített a kormány: a társadalmi vitára kerülő előterjesztés adatszolgáltatásra kötelezné az illegális migráció támogatóit, 25 százalékos illetékkel terhelné a külföldről származó támogatásaikat, továbbá lehetővé tenné, hogy az idegenrendészeti távoltartás intézményével sújtsák a bevándorlást szervező állampolgárokat – közölte Pintér Sándor belügyminiszter a szerdai kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón. Kovács Zoltán kormányszóvivő a „Stop Soros” névvel illette a törvénycsomag-tervezetet.

Stop Soros: törvényjavaslatok az illegális bevándorlás ellen
Stop Soros: törvényjavaslatok az illegális bevándorlás ellen

Betartatnák a magyar állampolgárok akaratát

A kormányszóvivő úgy nyilatkozott, a nemzeti konzultáció egyértelművé tette, hogy több mint kétmillió-háromszázezer magyar polgár úgy látja, hogy megfelelő a kormány álláspontja az illegális migrációval kapcsolatban. Ezért a kormánynak meg kell alkotnia azokat a törvényeket, amelyek alapján be is lehet tartani az állampolgárok akaratát, ezért kidolgoztak egy törvénycsomagot, hogy megállítsák azokat, akik illegálisan akarnak bejönni az ország területére, és azokat is, akik ennek megszervezésében részt vesznek.

A három törvényből álló csomag tervezetét ma megtárgyalták, és pénteken társadalmi vitára bocsátják.

A parlamentben csak a társadalmi vita után fogják benyújtani a törvénycsomagot, Kovács Zoltán úgy fogalmazott, kíváncsiak, hogy a magyar állampolgárok elfogadják-e a tervezetcsomagot, amelynek első része az illegális migráció támogatásában résztvevőkről szól.

A cél, hogy senkit ne érjen meglepetés

Pintér Sándor belügyminiszter elmondta, akik szerepet vállalnak a migránsok támogatásában, adatszolgáltatásra lesznek kötelezve, amelyet a bíróság előtt kell elvégezni. Az adatokat nyilvántartásba veszik, és folyamatosan megtekintheti majd bárki. A kormány célja, hogy „ne érje meglepetés” se a hivatalos szerveket, se az állampolgárokat, se az illegálisan érkezőket, se a törvénytelen migráció szervezőit – fogalmazott.

A nyilvántartásba vételen túl egy másik törvényjavaslattal szeretnék elérni, hogyha nagy összeg érkezik külföldről egy magyarországi szervezethez, utána illetéket kelljen fizetni.

Pintér Sándor részletezte: „Ha külföldről érkezik pénz egy alapítványhoz Magyarországra, és az egy nagyobb összeg, mint amennyit egy állampolgár támogatásából az állam vesz igénybe, illetéket kell fizetni. Az illeték a tervezet alapján az elutalt pénznek a 25 százaléka. Ezeket a tranzakciókat a NAV ellenőrzi majd.” Ennek betartását – folytatta – a tervezet szerint az ügyészség fogja ellenőrizni, ha pedig jogsértést talál, akkor arról értesíti a bíróságot, és javaslatot tesz a szankcióra, amelyről majd a bíróság dönthet.

A cikknek nincs még vége. IDE kattintva érhető el

...

Szólj hozzá