Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Szánalmas válasz egy szánalmas kormánytól – egy valós problémára

Az orosházi kórház főigazgatója január elején körlevelet írt a környékbeli önkormányzatoknak, hogy tudassa velük, mennyire kevés a pénze a kórháznak és, hogy ha lehet, a 2018-as költségvetésük elkészítésekor gondolhatnának a kórházra is, hiszen a legkisebb segítség is jól jönne nekik a betegellátásban. Emellett kiemelte a beruházásokat, az épület állapotát és a kórházi gépek korszerűtlenségét is.

Reménykedett, hogy érdemi választ kap – ettől a kormánytól ilyet ne várjunk

Dr. Duray Gergő, az orosházi kórház főigazgatójának levele felidézésekor az MSZP-s Tóth Bertalan egy igazán arrogáns, olyan igazi Fidesz-módi stílusban megírt levelet kapott, ami a levélben felsorolt, valós problémákra nyilvánvalóan nem szolgált megoldásként, inkább kapott egy hosszas elmúltnyolcévezést. Ráadásul Tóth eredetileg Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez címezte felidéző megkeredését, de inkább Rétvári Bence államtitkár fejtette ki válasznak nevezett reakciójában, hogy a szocialisták lerombolták az egészségügyet, a Fidesz meg rendbe tette. Ja igen és mostanára már minden rendben van. Olyan ez, mint mikor egy többszörös sorozatgyilkos virágot visz áldozatai sírjára, azt gondolván, hogy kiegyensúlyozza a gyilkosságokat ezzel, így egálba van a karmával.

131212_korhaz_dr_duray_gergo

Szembesíteni a kormányt hazugságaikkal: felbecsülhetetlen

Tóth Bertalan egyébként a ,,Ha minden rendben van az egészségügyben, akkor miért születnek ilyen levelek?” címet adta megkeresésének. Többek között ebben felidézi Dr. Duray főigazgató levelét, amelyben a műszerkarbantartások támogatását, eszközbeszerzési támogatást, ingatlanfelújítási támogatást vet fel, mint lehetséges orvoslási lehetőségeket a kórház problémáira. Aztán szembesíti Balogékat azzal, hogy az egészségügy problémáira a figyelmet felhívó embereket ,,álhír”-gyártóknak tekintik: ,,Ezt is csak egy «álhírnek» tartja-e Miniszter Úr, vagy belátja, hogy a magyar egészségügyben immár napi működési problémák vannak (…)?” – folytatja Tóth.

Nem először hazudoznak, tagadnak a kórházak állapotűával kapcsolatban

Még tavaly novemberben robbant a hír, hogy betegeket károsítottak meg tucatszámra a szombathelyi Markusovszky kórházban: volt olyan anyuka, akit többször, rossz helyen szúrtak meg a magzatvíz lecsapolásakor, volt olyan aki édesanyját kórházba vitte, pár nap múlva pedig levágták a lábát, pedig nem i azért mentek oda és volt olyan beteg is akinek műtét közben csontig égették a lábát egy melegítőpárnával. Erre Dr. Nagy Lajos, a Markusovszky kórház igazgatója elmondta, hogy az esetet kivizsgálták, szerintük nem történt mulasztás és Hende Csaba, fideszes országgyűlési képviselő pedig azt állította, hogy csak a baloldali sajtó kelti a hangulatot, hogy így verjen éket az orvosok és a betegek közé.

Szánalmas válasz egy szánalmas kormánytól

A fideszes Rétvári, válaszában összesen annyit tesz, hogy felsorolja a Fidesz látszatberuházásait, néhány kiválasztott (fideszes vezetésű) kórház felújítását és emellett belekezd egy hosszadalmas szocizásba, ,,elmúltnyolcévezésbe”. Tehát válaszolni képtelenek voltak Dr. Duray főigazgató levelére, ráadásul még csak meg sem említik, hogy ,,hoppá, van itt egy nagy bajban lévő kórház, aminek főigazgatójának amúgy segítségre lenne szüksége”. Így kezel tehát egy valós problémát a Fidesz egy kamuválasszal. Szánalmas, alattomos, gusztustalan emberek ezek egytől-egyig.   

Ennyire futja tehát a Fidesznek, egy ilyen nagy káosz közepette. Ezek sajnos ennyit tudnak. Még a sikereiket is bekamuzták, ugyanis szóról szóra meg lett cáfolva az a cikk, amit a “Magyarellenes Idők” tett közzé, hogy a fideszes sikerpropaganda-szekeret meglökje. Igen ám, de amikor egy egész ország azt akarja, hogy eltakarodjanak a búsba, ott már nem könnyű bárkivel elhitetni bármi ilyesféle, kamu szagú propagandát. A rengeteg csúsztatás és hazugság egyike a gazdasági növekedéssel kapcsolatos mutatók teljes félreértelmezése: míg a propagandaanyag azt írja, az uniós átlagnál magasabb Magyarországon a gazdasági növekedés, meg kell nézni valódi versenytársainkat, a régiónkban elhelyezkedő országokat, amelyeknek szintén magasabb az uniós átlagnál ez a mutató, csakhogy a helyzet az, hogy az összesnél lassabban növekszik a gazdaságunk.

...

Szólj hozzá