Zárójel

Szász Jenő tudja tutit!

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet nagy tudású vezetője Székesfehérváron árulta el a titkot, amit intézete szorgos munkával megfejtett. Szász abból az alkalomból beszélt, a magyar zászló és címer emléknapján március 16-án, hogy átadták az intézet által meghirdetett esszé- és rajzpályázat díjait.

A pályázatra, amelyet az intézet az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen hirdetett meg, Kárpát-medence minden pontjáról érkeztek pályaművek, így a díjátadó ünnepségen is valamennyi tájegysége képviseltette magát az egyszervolt Magyarországnak. A szakmai zsűri korosztályonként és témánként, valamint műfajonként is értékelte a pályaműveket. A képzőművészeti zsűrit Jankovics Marcell, az MMA tagja vezette, az esszéket bíráló bizottságot, pedig Takaró Mihály író.

A védnöki  testület  is kivételesen jelentős személyiségekből állt, úgy mint Czunyné dr. Bertalan Judit kormánybiztos, Szász Jenő, a pályázat kiírója, Németh Szilárd Fidesz alelnök, rezsibiztos, és  Wittner Mária, egykori 56’os szabadságharcos.

Ennyi bevezetés után lássuk a tutit!

Szász Jenő az évi 1,3 milliárdból gazdálkodó intézet vezetője beszédében fellebbentette a fátylat a nagy titokról, hogy  pályázatuk erőssége az a tény, hogy  egyszerre felel meg a magyar és keresztény kettősségnek, amely tulajdonképpen Szent István-i örökség. A szónok ezután adott egy kissé zavaros magyarázatot arra tényre is, hogy miért ajánlotta fel hazánkat István Szűz Máriának.

Végezetül,  az NSKI elnöke még egyszer megemlítette a nemzeti zászlót és címert, amelyek biztos kapcsot jelentenek az elszakított országrészek és az anyaország között.

Keress itt - Csak írd be, hogy mit keresel....és ENTER