Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Örök hálát és szavazatot vásárolni gazdaságosabb, mint az óriásplakát

Ízlelgessük a mondatot! Nem tudja Bajkai István VII. kerületi fideszes alpolgármester, választókerületi elnök, hogyan került a nevével felmatricázott, saját pénzén vett tojás az önkormányzathoz, ahol a köztisztviselők kiosztották. Fogalma sincs, bár elismerte, hogy az osztást egy választókerületi munkatársa szervezte a VI. kerületben.

...

Örök hálát és szavazatot vásárolni gazdaságosabb, mint az óriásplakát
Örök hálát és szavazatot vásárolni gazdaságosabb, mint az óriásplakát

Örök hálát és szavazatot vásárolni gazdaságosabb, mint az óriásplakát

Nem irigylem Orbán Ráhel saját lábát: neki ez a folyamatokat ily világosan átlátó derék politikus az ügyvédje. Nem irigylem a Miniszterelnökséget sem, melynek kábé tízmilliárdos szakértői szerződését az illető úrhoz köthető konzorcium nyerte meg. Bajkai Fidesz-alapítóról épp most írta a 168 óra, hogy ő indulhat a VII. kerületet és a VI. kerület egy részét magába foglaló választókerületben – így a tojásolás biztosan nem is korai kampányfogás.

Ezer forintnyi árú, ehető imázzsal örök hálát és szavazatot vásárolni gazdaságosabb, mint az óriásplakát. A tojásos doboz ráadásul bekerül a körforgásba, hiszen azt nyugdíjasoknál nemigen szokás kidobni.

A Fidesz észrevette, amit a multik már rég tudnak:

a saját márkás termék reklámhordozónak is remek. Persze, hiszen ahogyan nem a Tesco halássza a maga szardíniáját, vélhetően a tojásokat sem Bajkai tojta. Talán még csak nem is a Fidesz. (Nekik amúgy is van aranytojást tojó Mészáros Lőrincük.)

Egy afféle külföldiül beszélő nyugati sorosista alighanem soha nem értené meg magától, hogy mit keres a magyar pártpolitikai harcban egy alpolgármester a tojáson, mit a krumpli, a száraztészta, meg a tűzifa és sok más hasonló kampányelem. Nem fogná az agya a Tállai András arcképével keserített idősnapi étcsokoládét, sem Pócs János fröccsöntött, foszforeszkáló Szűz Mária kulcstartóját – hamarjában csak ennyi jut eszembe a tomboló ízléstelenség és a műbőrkalapos hatalomvágy saját logós ámokfutásából.

Ahol a márkához már rég nem társul minőség.

Veress Jenő

Szólj hozzá