Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Szegény amerikaiak!

Szegény amerikaiak!

A Metropolitan Museum of Art 2018. március 1-től nem lesz ingyenesen látogatható turisták számára, csak a New York állambelieknek. A felnőtt jegy 25 dollárba, a nyugdíjas 17 dollárba, a diákjegy 12 dollárba fog kerülni. Eddig a világ legnagyobb művészeti gyűjteményéhez a belépéskor csupán némi adományt vártak el.

A múzeum ügyvezető igazgatója, Daniel Weiss gazdasági nehézségekre hivatkozik, hiszen 2200 munkatársa és 300 millió dolláros évi költségvetése mellett évente 60 időszaki kiállítást rendez. A 2016-os év mérlege alapján 6,7 millió látogatója volt. Ennél többel csak a párizsi Louvre dicsekedhet, de hát az Európa fővárosában van és egyáltalán nem ingyenes.

Mindez igen sajnálatos, sajog érte a szívünk, mert a kultúra sem lehet ingyenes.

Ennél jobban már csak a szerencsétlen fideszért szakad meg a szívünk, hogy mélységes nyomorában a választóihoz (jó sokan vannak!) kellett fordulnia anyagi támogatásért. Véletlenül sem jutott eszükbe, hogy az agyontámogatott tagjaiktól kérjenek illő hozzájárulást, esetleg jóval magasabb tagdíjakat? Kár, hogy ilyen fantáziátlanok – bár csak ebben a kérdésben. Az ÁSZ úgyis mindent megenged nekik…, szó sem lehet ellenőrzésről!

...

Szólj hozzá