Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Szégyen: rengetegen rühesek lettek a Margit kórházban

Ilyenek a jelenlegi állapotok a magyar egészségügyben. Fogjuk a fejünket, hüledezünk. Az egész teljesen balkáni képet fest.

Szégyen: rengetegen rühesek lettek a Margit kórházban
Szégyen: rengetegen rühesek lettek a Margit kórházban. kép: Index.hu

Betegek és ápolók is rühesek lettek a Szent Margit Kórház ápolási osztályán – értesült az RTL Klub.

A csatorna egy ott dolgozótól úgy tudja, október óta rühességgel küzdenek az osztályon, a betegeken és dolgozókon kívül hozzátartozóik is elkapták.

A riportban megkérdeztek pár beteget is, és egyikük elmondta, őt fertőtlenítővel mosdatták le, így végül nem kapta el, de úgy tudja, három ápolót is kényszer-betegszabadságra küldték. Egy másik beteg pedig úgy tudta, a szomszéd szobában kapta el egy beteg.

A kórház elismerte, hogy korábban voltak ilyesféle gondok, de tagadják, hogy ez a probléma jelenleg is fenn áll:

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a Szent Margit Kórház ápolási osztályán nincs rühtünetes beteg és dolgozó” – közölték most az MTI-vel. Hozzátették: „Az osztályon ősszel néhány betegnél dermatitis (bőrgyulladás) jeleit észlelték, és mivel ilyenkor felmerül a rüh gyanúja, a betegek haladéktalanul megkapták a szükséges kezelést.”

A rüh egyébként egy atkafertőzés, erős viszketéssel és bőrpírral jár, emberről emberre terjed.

Csökkent immunrendszerű betegeknél fekélyeket is okozhat.

Az egészségügyi ellátórendszer működése és biztonsága nem javul, dolgozói túlterheltsége, az elégtelen bérek miatti elvándorlása már a betegek és a lakosság által is érezhetően romlik. Egy nemrég készült európai szintű felmérés is az egészségügy hatalmas, lesújtó problémáira mutat rá. Magyarország az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index rangsorában a tavalyihoz képest három helyet hátrébb csúszva a 30. helyen áll, így pedig már a sereghajtó Görögország is megelőzte hazánkat.

...

Szólj hozzá