Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

A teljes szellemi és egzisztenciális összeomlás szélén táncol a magát humoristának tartó Nagy Bandó András

Botrány amit az origonak nevezett szennylap manapság újságírás gyanánt csinál. Név nélküli senkiházi emberek alkothatnak véleményt olyan dolgokról, amiről vagy semmi fogalmuk nincs, vagy csak azt hiszek van

A teljes szellemi és egzisztenciális összeomlás szélén táncol a magát humoristának tartó Nagy Bandó András
A teljes szellemi és egzisztenciális összeomlás szélén táncol a magát humoristának tartó Nagy Bandó András

Nagy Bandó András pár nappal ezelőtti az ATV műsorában tett kijelentése miatt vette elő az Origo újságírója a történetet. Bár az ATV-ben elhangzottak nem volt eléggé “kattintás” gyanús, így a nevenincs újságíró úgy döntött, hogy addig pocskondiázza Nagy Bandó Andrást, amíg valaki el nem olvassa a cikkét. Ez így is lett, ami több közszereplőnél, és olvasónál kiverte a biztosítékot.

A nevenincs újságíró szerint,

“teljes szellemi és egzisztenciális összeomlás szélén táncol a magát humoristának tartó Nagy Bandó András. A nemrég 70. életévét betöltő férfi lassan Farkasházy Tivadar-i magasságokban szárnyal, ha a humorosnak szánt politikai megjegyzésekről van szó, de szellemi leépülését kiválóan példázza, hogy gátlástalanul hazudozik és vádaskodik. Az ATV-ben gyalázatosan “politizált”, úgy és olyan stílusban, ahogy szétesett emberek kocsmában szoktak.”

Természetesen név nélkül mindezt leírni egyszerű.

Igaz a valóságtartalom manapság már nem divat, így a nevenincs újságíró úgy gondolta, hogy jobban fogják olvasni a cikket, ha még ezt is beleírja:

“Nagy Bandó András egész életét átszőtte a gyűlölet. A görcsös, humor nélküli humorista, a többször is köztörvényes ügyekbe keveredő, a haknizásból is kiszorult ember idős korára sem tudott megváltozni.”

A lavina persze nem állt meg. A megszületett Origo kreálmány után egy nappal újra elővették Nagy Bandó Andrást, hogy nehogy feledésbe merüljön az egy nappal előtte megírt esemény. Nem is kisebb címet adott a nevenincs újságíró a cikknek, mint:

Részeg volt hakni közben Nagy Bandó András, és trágárul üvöltözött egy nézővel

Valószínűleg az ezt megelőző cikk nem hozta meg a várt hatást, és nem sikerült lejáratni Nagy Bandót, így muszáj volt megszületnie ennek az újabb cikknek. Itt már előkerült, egy NEVE ELHALLGATÁSÁT KÉRŐ SZEMÉLY.

A neve elhallgatását kérő szállodai vezető egy hajdúszoboszlói hotelben dolgozott. Ott haknizott Nagy Bandó András. Természetesen nem egy színházi előadásra kell gondolni, hanem hogy egy étteremben, asztalok mellett vicceskedett a humorista. Mindez nem is most történt, hanem 8 évvel ezelőtt. Azaz, már akkor sem tudott magán uralkodni, és akkor is – ahogy eufémizmussal szokták hívni – alkoholproblémákkal küzdött.

A produkciója közben egy vendég mondott valamit, de természetesen nem sértő dolgot. És még egyszer: nem egy Shakespeare-tragédia nagymonológja közben kiabált fel valaki a Hamletet játszó színésznek a Nemzeti Színház színpadán, hanem egy jókedvű kabaréesten, a közönséggel jó esetben interaktív kapcsolatban levő humoristának. Nagy Bandó András ezt azonban nem tűrte, és általános megdöbbenésre, mocskos szavakat használva üvöltözni kezdett a vendéggel. A nyári vacsorán – az egykori vezető hoteldolgozó szerint – Nagy Bandó “beleállt a vendégbe, mert nem tetszett neki”. Trágárul üvöltözött.

Az Internet sem maradt csendes:

A facebookon különböző hozzászólásokat lehetett olvasni, de egy megragadott bennünket is, amit Szalay Tamás Lajos írt ki a saját oldalán, ezt most változtatás nélkül olvashatja itt:

Nem szoktam egykori kollégáimról és egykori, de máig tisztelt szakmámról nyilvánosan írni. Főleg nem karácsony előtt egy nappal. Szomorú és dühös vagyok magamra, hogy most nem tudom megállni. De az, amit az Origo nevű termék gyáva névtelenség mögé bújt szerzői Nagy Bandó Andrással művelnek címoldalon, túlmegy mindenen. Láttam már sok mindent, olvastam gerinctelen lakájírásokat, fordult fel a gyomrom az elmúlt években sok mindentől a magyar média megerőszakolt világában. De ez ökölbe szorítja a kezem. Bárkik vagytok, szégyen amit tesztek. Bárkik vagytok, szégyellem magam helyettetek is. És nem Nagy Bandó miatt. Ez nem (csak) róla szól. Bárkiről, akit felsőbb utasításra kipécéztek és magatok mellé rántotok a dagonyába. Névtelenül, pökhendi sorokkal, de arctalan gyávasággal. Ez nem csak Nagy Bandóról szól. Egy egykor volt hiteles és igazodási pontnak számító hírportálról, a meggyalázott és gerinctelen, gyáva bértollnokokkal megszentségtelenített újságíró szakmáról. Ti, akik az Origónál (és máshol) beálltatok ebbe a zsoldba, pár baksisért kiáruljátok ennek a szakmának a hitelességét és saját emberségeteket is. Ez nem politikai hovatartozás, nem világnézet, hanem tisztesség és szakmai hitelesség kérdése. Kívánom, hogy tapasztaljátok meg milyen az. Békés ünnepet, névtelenek.”

Név nélkül, Origo márkanév mögé bújva tud csak a kormánypárti lap olvasókat elérni.

Ahhoz, hogy működni tudjon odáig fajult a színvonala, hogy képesek név nélküli rágalmazásba. Hát, kérem ilyen ma a politika…

Az Orbán-kormány nem hagy az út szélén…

Itt a bizonyíték, hogy belelök!

...

Szólj hozzá