Zárójel

Szélsőjobbosok közé sorolták és milliárdosnak nevezték Orbánt

Nem fukarkodott az Orbán Viktorral kapcsolatos jelzőkkel a Reuters, egy képaláírásban milliárdos befektetőnek nevezték a miniszterelnököt. Szélsőjobboldali politikusok között ismertette, és  milliárdos befektetőnek nevezte Orbán Viktor pártvezért a Reuters.

A hírügynökség képgalériában mutatta be Európa legismertebb radikális jobboldali politikusait. Orbán Viktor ebbe a válogatásba került bele Vona Gábor Jobbik-elnök társaságában – szúrta ki a galériát a 444.hu.  Orbán Viktornak januári bevallása szerint alig több mint 700 ezer forintos megtakarítása van – miközben a miniszterelnökként bruttó másfél millió, országgyűlési képviselőként pedig bruttó 224 ezer forintot keres havonta. Ahogy tavaly a VS.hu kiszámolta, a kormányfő 2010 óta, hat év leforgása alatt 70-80 millió forintot is kereshetett, csak az említett pozíciókban.

A Reuters azt is felidézi, hogy Orbán 2015-ben szögesdrót kerítést épített Magyarország déli határain, és járőröző rendőrök, katonák ezreivel állította meg a a migrációs áradatot. A magyar miniszterelnök keresztény gyökerekre épülőnek nevezte országát, és hangsúlyozta, nem akar nagyszámú muszlim betelepülőt – ezt is idézte a Reuters. Szintén Orbán Viktor volt az, aki a kvótanépszavazás előtti beszédében összekötötte a migrációs válságot a terrorveszéllyel – emlékeztet a hírügynökség.

Forrás: Magyar Nemzet, 444.hu , Reuters

Fotó: Georges Gobet / AFP

OLVASTAD MÁR?   Trump levegőnek nézi Orbánt

Keress itt - Csak írd be, hogy mit keresel....és ENTER