Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Szeretetotthon, ahol a beteg néni mellett kefélést imitálnak a dolgozók

A pécsi, malomvölgyi úti Baptista Szeretetszolgálat Szeretetotthona pillanatok alatt országos hírnevet szerzett magának. Köszönheti ezt annak a két dolgozójának a “szeretetotthon”, akik szexelést imitáltak egy idős, ágyhoz kötött néni mellett. A képeket pedig feltöltötték a Facebook-ra…

Szeretetotthon, ahol a beteg néni körül kefélést imitálnak a dolgozók
Ilyen gusztustalan képeket készítettek a pécsi Baptista Szeretetszolgálat Szeretetotthonában (Kép: Facebook)

Gyalázat, amit az ápolók műveltek a “szeretetotthonban”

“Célunk, hogy Lakóink számára nyugodt, békés, méltósággal teli időskort biztosítsunk. Ennek megvalósulásaként modern, mégis derűs, életvidám környezetet alakítottunk ki(…)Amennyiben szükségessé válik, lakóink körültekintő, szakszerű ápolásban részesülnek, melynek feltételeit a 24 órás nővéri felügyelet és ápolás, mentális foglalkozás, szakorvosi ellátás, korszerű eszközök biztosítják.” Így definiálja és írja le magát az a pécsi szeretetotthon, ahol a dolgozók jó mókának tekintik a magatehetetlen, idős néni betegágya melletti kefélés imitálását.

A három dolgozó (ketten a képen és a fényképész mester vagy mesternő) ezek után úgy gondolta, hogy nagy poén lesz mindezt feltenni a Facebook-ra. Azontúl,hogy megalázó helyzetbe hozták az idős nénit, súlyosan megsértették a hölgy személyiségi jogait, hiszen kétség nem fér hozzá, hogy nem adott rá engedélyt,hogy lefényképezzék. Emellett a betegjogi képviselőnek is bőven adtak munkát, amíg lajstromba veszi hány ponton tiporták szőrös talpukkal az idős hölgynek, mint betegnek a jogait.

Már szerencsére történtek lépések az eset kapcsán

A Facebook-ra feltöltött “vicces” képek gyorsan terjedtek a közösségi médiában. A magyar emberek szerencsére ismét bebizonyították, hogy igenis van bennük jóérzés, erkölcs és igazságérzet. A Facebook felhasználók felháborodtak a képeken és “undorítónak”, “gusztustalannak”, “embernek nem nevezhető lényeknek” titulálták a képen szereplő “ápolókat”. Egyikük azonnal e-mail-t írt a Szeretetszolgálat vezetőségének.

Azt a választ kapta, hogy a jelzést követően mindhárom dolgozót felfüggesztették, a vizsgálat folyamatban van. Megígérték, hogy a legszigorúbban fognak eljárni.

Hivatalosan, a 24.hu megkeresésére a következő közleményt adták ki:

“A Malomvölgyi Szeretetotthon vezetősége megdöbbenéssel értesült arról, hogy az intézményben három munkavállaló az otthon szellemiségével, valamint az általunk képviselt keresztény erkölcsi normákkal összeegyeztethetetlen módon viselkedett, s ez a közösségi médiában méltán váltotta ki a jó érzésű emberek felháborodását. Az intézmény vezetősége az érintett munkatársak munkaviszonyát azonnali hatállyal megszünteti, a történtekkel kapcsolatban pedig vizsgálatot indít, és sajnálatát fejezi ki.

Mindent megteszünk azért, hogy a jövőben hasonló esetek ne történhessenek meg!”

A képen szereplő ápolónő Pécsen lakik,és mily’ meglepő még nem kommentálta a képeket. Azontúl, hogy ezek az ápolók viselkedésükkel meggyaláztak egy idős, beteg nénit, emellett egy amúgy minden tiszteletet kiérdemlő szakmát is lejárattak.

...

Szólj hozzá