Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Gazdaság: Szijjártó New Yorkban, az ENSZ-ben osztja az észt

Mialatt a gazdaság okán is kezdeményezte az Európai Tanács  a súlyosabbik eljárást Magyarországgal szemben és kilátásba helyezték a 7. cikkely bevezetését is, addig Szíjjártó Péter külügyér az ENSZ-ben harcoskodik.

Szijjártó: reszkess Amerika, parázz Donald Trump!

Szijjártó, a külgazdasági és külügyminiszter

New Yorkban találkozik az ENSZ két főtitkár-helyettesével: a politikai ügyekért felelős Jeffrey Feltmannal és Amina Mohameddel, a főtitkár általános helyettesével, megbeszéléseket folytat az ausztrál külügyminiszterrel, valamint felszólal az ENSZ “Innováció és digitális összekapcsolódás” című magas szintű tanácskozásán.

Szijjártó az MTI-nek így fogalmazott:

“felszólalásomban rámutatok majd, hogy mivel új világgazdasági fejezet nyílik, ezért új gazdaság versenye is kezdetét veszi. Az adócsökkentési, valamint az infrastrukturális verseny után most a digitalizációs verseny ideje jön el a világgazdaságban, s ebben a versenyben a kérdés az, hogy ki tudja leggyorsabban digitalizálni a saját gazdaságát és ki tudja a leggyorsabban összekötni az országában zajló termelést a digitalizációjával”

Hangsúlyozta továbbá

“Magyarország az Európai Unió legalacsonyabb társasági adójának és személyi jövedelemadójának bevezetésével, valamint az Európa szívében megtalálható, rendkívül sűrű közlekedési hálózatával az adócsökkentési és az infrastruktúra-fejlesztési verseny európai győztese lett. Tehát mind az adócsökkentési, mind az infrastruktúra-fejlesztési verseny európai győztesei lettünk. Ezzel azonban nem elégszünk meg és a digitalizációs verseny európai győztesei is akarunk lenni, s ehhez jó alapot ad az, hogy az új ipari korszakra történő átállás zászlóshajóinak számító high-tech iparágak nagyvállalatai már nemcsak termelési, hanem fejlesztési központként is tekintenek Magyarországra, ez elsősorban az autóiparban és az informatikai iparban van így.  A Magyarországon foglalkoztatott emberek 15 százaléka a digitális gazdaságban dolgozik”

Szijjártó azt tervezi, hogy mesedélutánjaként

megpróbálja beadni a jelenlévő igazán komolynak nevezhető hallgatósággal, hogy

„annak érdekében, hogy Magyarország megnyerje az európai digitalizációs versenyt, és hogy újabb ultramodern beruházásokat vonzzon magához, ezáltal tovább gyorsítsa a magyar gazdaság növekedését, Magyarország folyamatosan két évvel az európai digitális menetrend előtt jár. Ennek így kell maradnia a jövőben is.”

Azzal is előáll majd, hogy Magyarországon a világ harmadik legjobb 4G hálózata van, ezért a magyar kormány, és gazdaság azt a célt tűzte ki, hogy 2018-ra minden magyarországi háztartás és vállalat számára elérhető lesz a szupergyors internet, ami 30 megabit/másodperces sebességet jelent.

„A kormány az internet-szolgáltatás áfáját 18 százalékról 5 százalékra csökkenti és az 5G-fejlesztések és tesztelések közép-európai regionális központja lesz. Ez a három cél tehát 2018-ra, 2020-ra pedig az országnak legalább a felére, 100 megabit/másodperc sebességű internetelérést biztosítunk és globálisan az elsők között vezetjük be az 5G-hálózat széleskörű alkalmazását.

Az Unió után, az ENSZ szervezetét is reformáció alá vonná a harcos külügyér, így fogalmazott:

„az ENSZ-főtitkár két helyettesével folytatandó megbeszélésen világossá teszem, hogy Magyarország támogatja az ENSZ átfogó reformját annak érdekében, hogy a világszervezet hatékonyabban működjön és gyorsabban tudjon reagálni a legsúlyosabb kihívásokra.”

Szijjártó Péter azt is közölte:

„annak érdekében, hogy ez sikeres lehessen, a kormány úgy döntött, hogy 50 ezer euróval támogatja az ENSZ konfliktus-megelőzési diplomáciai tevékenységét, valamint 50 ezer euróval támogatja nemzetközi és független mechanizmus megalapítását, amely segíti azt, hogy a Szíriában elkövetett legsúlyosabb bűncselekmények elkövetői ne maradjanak büntetlenek”.

Ezek után jöhet mindennek az elvárt viszont-tételezése, amire Szijjártó méltán számít:

„szükségesnek tartom az ENSZ reformját annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabban tudjon fellépni a keresztény közösségek védelme érdekében világszerte, és Magyarország kezdeményezi, hogy az ENSZ vállaljon szerepet annak biztosítására, hogy a közel-keleti térségekből elüldözött keresztény közösségek minél előbb biztonságban visszatérhessenek otthonaikba.”

Így vigéckedik Magyarország külügyekkel megbízott felelőse az ENSZ-ben

Szólj hozzá