Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Szijjártó Péter megint hülye

Az Ukrajna  kormánya felháborító módon megtiltotta, hogy az általános iskola felső tagozatától magyar nyelven is tanulhassanak a gyerekek. Ez ellen minden modern demokrata felháborodik, nincs is ezzel baj. Amióta napvilágra került az ügy, egymást érik a tiltakozások, tüntetések, nyilatkozatok. A vasárnap délutáni több párti megmozdulást a Zárójel is élőben közvetítette.

Illusztráció:KarpatHír.com
Illusztráció:KarpatHír.com

Ki a hülye megint?

Naná, hogy Szijjártó, Ő és csapata a szokott módon ismét erőt akar mutatni ott is, ahol nem kellene, különösen akkor nem, ha nincs. Tessék végre tudomásul venni, nincs mire erősködni, kis-középország, és tévedés ne essék, nem közép-hatalom vagyunk itt Európa közepén, és ahányszor csak elkezdünk üvölteni, mindig nevetségessé válunk.

Most például úgy indult a dolog a Bem téren, ahogy az ilyen esetekben normális. Hétfőre  berendelték  a külügyminiszterhez – még ha nekünk olyan nincs is – az Ukrán nagykövetet, hogy hallgassa meg a hivatalos magyar véleményt, ami természetesen a felháborodás hangján szól majd. Pestiesen szólva: eddig minden OK.

Mit mond majd Szijjártó?

Na kérem, itt a baj. A jó külügyér azt fogja mondani – gondolom – a felháborodástól elcsukló hangon, hogy ettől kezdve Magyarország egyetlen nemzetközi szervezetben sem támogat egyetlen Ukrajnának fontos előterjesztést, döntést sem. Magyarország egy félig-meddig megszállt, háborúban és polgárháborúban kínlódó országot egy rossz döntésért túlbüntet, vagyis belengetjük, hogy ha rajtunk múlna – szerencsére nem múlik – még az ideiglenes tűzszünetet Oroszország és Ukrajna között is megtorpedóznánk, ha az nemzetközi szervezetek jóváhagyására szorulna.

Ez a kormány és ez a külügy semmiből nem tanul. Már sokszor beigazolódott, hogy egy-egy jól előkészített tárgyalás milliószor több eredményt hozhat, mint fakardokkal handabandázni.

Arról már ne is beszéljünk, hogy Magyarország díszes kormánya amióta tart az Oroszország és Ukrajna konfliktusa, amiben a megtámadott fél nem az orosz medve, egyetlen szót sem szólt Putyin látványos agressziója ellen.

Orbán Viktor folyamatosan az orosz elnökhöz dörgölőzik, védi annak érdekeit az Európai Unióban és az se zavarja, hogy most már nem csak EU-, de NATO-szerte is, mint az oroszok legfőbb szálláscsinálóját tartják számon. Mindezek után Szijjártónak még van pofája úgy általában fenyegetődzni Ukrajnával szemben.

Vagdalkozás helyett tárgyalni, erősen, komolyan, felkészülten!! Úgy látszik, ez a lehetőség ismeretlen úgy Szijjártó, mint futtatója előtt.

Kapcsolódó cikkünk:

Orbán újraharsogja Putyin-ellenes beszédét

Szólj hozzá