Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Szomjas férfiak sört isznak helyettem – a Mozsár Műhelyben

Négy rendkívüli színésznő ad elő igen szórakoztató, mégis elgondolkodtató történetet – kizárólag női szemszögből. Már a harmincas éveik közepén járnak, nincs titkolnivalójuk korábbi és jelen párkapcsolataikról. Meggyőzően őszintén beszélnek vagy énekelnek egymásnak magukról, férfiakról, szeretőkről, szexről, családról, gyerekvállalásról, meg a menstruációs periódus kegyetlen hangulatváltozásairól.

A négy nő tudja, hogy egyrészt egyformák, másrészt különbözőek a gondjaik és az igényeik.

Még jó ideig kívánatosak, csinosak, csábítanak és elcsábulnak, mégsem csak a mának élnek. Az inkább a férfiak világa, akárcsak a sörözés. Pedig ők is szívesebben söröznének – nem a négy fal között.

Vágyakat és álmokat mondnak el monológokban vagy dalokban. Idéznek régi és új szövegeket, amelyek egy órán át elszórakoztatják a közönséget. Az „erős”, zavarba ejtően szókimondó szavakat a mai közönség már befogadta, halljuk más színházbakban, modern fordításokban, sőt a metrón és a buszon is a fiatalok szájából. Többé nem tartoznak a három T (tiltott, tűrt, támogatott) kategóriába.

Szomjas férfiak sört isznak helyettem – a Mozsár Műhelyben
Szomjas férfiak sört isznak helyettem – a Mozsár Műhelyben

A négy nagyszerű előadó:

Dobra Mária, Sárközi-Nagy Ilona, Szirmai Melinda, Tarr Judit, akiket viszonylag ritkán látunk színpadon, holott ragyogó művészek. A tökéletes rendező: Máthé Zsolt. A dalszövegeket Máthé Zsoltnak és az E-Mancik Színházi Manufaktúrának köszönhetjük. Az egész előadást írta Szirmai Melinda és az E-Mancik Színházi Manufaktúra. Az élő zenét a színen Nyitrai László produkálta.

A további előadások a február 3-i bemutató után március 8-án és 22-én lesznek 19:30-kor.

Feltétlenül ajánljuk minden érintett és nem érintett nézőnek!

...

Szólj hozzá