Zárójel

Szorul a hurok Gorka Sebestyén, Trump szélsőjobbos magyar tanácsadója nyaka körül

Az Amerikai Zsidó Bizottság nevű szervezet felszólította Donald Trump elnököt, világíttassa át terrorellenes és nemzetbiztonsági tanácsadója, Gorka Sebestyén magyar szélsőjobbos kapcsolatait.

A hátterében az az aggodalom állhat, ami Gorkát – aki régebben Orbán Viktor tanácsadója is volt – kinevezése óta körüllengi az a vád, hogy veszélyt jelenthet a nemzetbiztonságra. Gorka, a Fehér Ház egyik legbefolyásosabb posztját tölti be, így minden nemzetbiztonsági információt hivatalból ismer, nem megnyugtató tehát,  hogy magyar szélsőjobbos kapcsolatai vannak.

A mostani felszólításban ismét hivatkoznak Gorkának a Magyar Televízióban vetített néhány évvel ezelőtti nyilatkozatára, amelyben támogatta a Magyar Gárda felállítását.

Trump terrorellenes és nemzetbiztonsági tanácsadója amellett, hogy az Amerikában szélsőjobbos szervezetként elkönyvelt Történelmi Vitézi Rend tagja, nem mellesleg elévülhetetlen érdemeket szerzett a szélsőjobbon azzal is, hogy ott bábáskodott a Jobbik magalakítása körül, így segítve barátját, Vona Gábort. A párt és Gorka között a kapcsolat azóta is virágzó.

Gorka Sebestyénnek azzal a váddal is szembe kell néznie, hogy 2012-ben, amikor amerikai állampolgár lett, eltitkolta a bevándorlási hatóság elől, hogy az USA-ban  már említetten szélsőjobbosnak tartott Történelmi Vitézi Rend tagja. Amennyiben ez az utóbbi állítás beigazolódik, úgy Gorka nem csak magas Fehér házi állását, de állampolgárságát is elvesztheti, ennek következtében pedig akár ki is toloncolhatják az Egyesült Államokból.

OLVASTAD MÁR?   Ratkó-korszak 2.o

Keress itt - Csak írd be, hogy mit keresel....és ENTER