Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Tállai András elintézte, hogy a választókörzetében olcsóbb legyen a benzin

“Gratulálok!” “Akkor mindenki intézze el!” – mondta Orbán Viktor a parlamenti folyosón, amikor az ATV főmunkatársa arról kérdezte, hogy Tállai András elintézte a választókörzetének, hogy olcsóbb legyen a benzin

Orbán gratulált Tállainak a benzinárcsökkentéshez
Orbán Viktor Tállai András társaságában (Fotó: MTI)

Orbán gratulált Tállainak a benzinárcsökkentéshez

“Gratulálok!” – ezt mondta Orbán Viktor mosolyogva az atv.hu-nak, amikor az ATV  főmunkatársa a parlamenti folyosón feltette neki a villámkérdést, mit szól ahhoz, hogy Tállai András elintézte, hogy a választókörzetében olcsóbb legyen a benzin. A miniszterelnök azt is hozzátette, hogy “akkor mindenki intézze el

Tállai András hétfőn az RTL Klubnak azt mondta, nem élt vissza hatalmával.

“Én nem mint NAV-vezető jártam el, nem írtam levelet, mint NAV-vezető, nem hívtam fel a hivatalomból senkit. Elmondtam, hogy hogy történt: képviseltem az emberek érdekét. Tájékozódni szerettünk volna arról, hogy mi ennek az oka”

– mondta a Híradóban. Tállai András szerint az üzemanyag-kereskedőknek csökkenteniük kellene az árakat ott, ahol szegényebb emberek élnek.

A Fidesz-frakció “egy emberként” Tállai mellett

A Fidesz frakció egy emberként gratulál Tállai András államtitkárnak. A lehető leghelyesebben járt el a benzinár ügyében – ezt mondta Gulyás Gergely a frakcióinfó sajtótájékoztatón, amikor az atv.hu megkérdezte, nem jelent-e hatalommal való visszaélést sem indokolatlan jogelőnyt, ahogy Tállai András a mezőkövesdi benzinár kérdést kezelte.

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, szerinte a kérdés az, hogy a mezőkövesdiek nem voltak-e jogosulatlan hátrányban. Ő utánanézett, és azt nem tartja méltányosnak, hogy míg a budapesti Mol-kutaknál 350, 354-355 forintosak voltak a benzinárak, Mezőkövesden 374 forint volt, ugyanabban az időszakban.

Örülne, ha valaki meg tudta volna mondani, hogy miért drágább a mezőkövesdiek számára 20 forinttal a benzin, mint a budapestiek számára.

“Azt meg is köszönném, de amíg nincs senki, aki erre egy logikus választ tudna mondani, hadd tegyem fel a kérdést: mit csináljon egy egyéni választókerületben megválasztott képviselő, ha ilyet tapasztal? Nem az a kötelessége a saját választóival szemben, hogy ezt szóvá tegye?”

– vetette fel Gulyás Gergely.

Szólj hozzá