Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Tarlós István: felvetem a népszavazás kérdését a római-parti gátról

Tarlós István főpolgármester kezdeményezi a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén, hogy budapesti szintű ügydöntő népszavazást tartsanak a római-part védművéről – tudatta az MTI.

Tarlós István: felvetem a népszavazás kérdését a római-parti gátról

Tarlós István besokallt

Tarlós István megrettent  amikor megtudta, hogy a Római-partért Egyesület   – eddigi kedvenc áll-civil egyesülete és harcostársainak gyűjtőhelye –  mit posztolt ki közösségi oldalára. Mint arról a Zárójel is beszámolt, ez az a társaság, amely rögtön a partra húzná árvízvédelmi falat a Rómain. Nem is a véleményük az elképzelésük a gond, ahhoz joguk van, ahhoz viszont, hogy a Római-part ürügyén rasszista gyűlölködő fasiszta felhívást tegyenek közzé nincs.

„Zsidó értelmiségiek egy csoportja Gettóba akarja zárni a római parton a 70 ha.-on lévőket!”

Mindezt megfejelték még egy poszttal:

Az Egyesület a Római Partért közleménye
Budapest, 2017. szeptember 11., hétfő (OS) – Értelmiségiek egy csoportja kirekesztésben és hátrányos megkülönböztetésben akarja részesíteni a Római parton élőket és dolgozókat!

Felkérjük a magyar politikai pártokat, hogy határolódjanak el attól a kirekesztéstől, gyűlöletkeltéstől és hátrányos megkülönböztetéstől, amiben értelmiségiek egy csoportja a Római parton élőket és dolgozókat részesíti.
Jelenleg a Római parton élőknek és dolgozóknak az egészséges környezethez és a magántulajdonhoz való alkotmányos joga sérül, mivel a magán- és közösségi tulajdont folyamatosan veszélyeztetik az árvizek.

Egyes körök ezen állapotokat akarják véglegesíteni nettó
hazugságokkal. Felháborítónak tartjuk azt, hogyha mi kritikát fogalmazunk meg velük szemben, illetve nyíltan és határozottan képviseljük véleményünket, akkor minket máris antiszemitának bélyegeznek!

Nem kérünk lakókörnyezetünkben más kerületekből importált demokratikusnak mondott fáklyás
felvonulókból és a Római part faunájáról író és hazugságokat terjesztő újságcikkekből! Alkotmányos jogainkat akarjuk érvényesíteni és tiltakozunk megosztó betonfalak építése, illetve az ellen, hogy a magántulajdonainkra felkérés és beleegyezésünk nélkül terveket és rajzokat helyezzenek el!


Kiadó: Egyesület a Római Partért

Keresztény mobilgát vs. “zsidó értelmiségiek egy csoportja”

Tarlós István az az Orbán köz televízió hétfő esti műsorában elmondta:

felvetem a népszavazás lehetőségét a testület előtt, mert már nem szakmai vita folyik az ügyben, és a vita ma már nem kezelhető. A népszavazás kiírásáról szóló esetleges közgyűlési döntést a Kúria írhatja majd még felül.

Tarlós István elmondta,

amikor hallottam az előbbiekről, akkor betelt a pohár. Az idézett mondat a Facebook-posztból visszataszító.

Szerinte biztos, hogy a parton kellene a gátat megépíteni, de ha már ezt a

“kártyát is bedobják”,

és rögtön el is kezdték

“felpumpálni a dolgot”,

akkor legyen budapesti népszavazás. Erről majd a közgyűlés dönt szeptember 27-én.

Megjegyezzük, hogy két hete megtagadta az Együtt és a Párbeszéd által a római-parti mobilgát megépítése ellen benyújtott népszavazási kérdés hitelesítését a Fővárosi Választási Bizottság (FVB), amely szerint a főváros törvényesen jelölte ki a védmű nyomvonalát, így e kérdésben nem tartható népszavazás.

Lássuk, hová jut az ügy, ha egy fideszes kezdeményezi a népszavazást!

(forrás: mti)

“Csak még egy utóirat, csupán a pontosság miatt”

A Római-partért  áll-civil egyesület szállította eddig Tarlós Istvánnak az érvrendszert a gát helyének kijelölése mellet. Most viszont Tarlós úr “becsokizott” a naciba, és eddigi pályáját, megszólalásait követve, szinte biztosak vagyunk benne, hogy nem elvi, csupán politikai haszonszerzési okokból.

Kapcsolódó cikkek:

Na végre, újra zsidóznak! – már attól lehetett tartani, hogy feledésbe merült a téma

Tarlós Rakpart lesz a letarolt Római helyén

Saját háza, vigye haza! – a Római parti büfés a mai kinyírásra ítélt honfitársunk – Ön lesz a következő?

Szólj hozzá