Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Tarthatatlan állapotok: legalább 63-an fagytak halálra ősz óta

A napokban számoltunk be arról, hogy az ősz kezdete óta, közel 50-en fagytak halálra Magyarországon. Persze hozzászólás “hegyek” érkeztek cikkünkre, amiben volt olyan hozzászóló, aki csak annyit reagált: Mitől fagytak meg? Nem is volt hideg…(Ehhez nincs mit hozzáfűzni – a szerk.)

Tarthatatlan állapotok: legalább 63-an fagytak halálra ősz óta
Tarthatatlan állapotok: legalább 63-an fagytak halálra ősz óta

Tarthatatlan állapotok: legalább 63-an fagytak halálra ősz óta…

A Legalább 15 emberrel nőtt a fagyhalál áldozatainak száma Magyarországon, tudta meg az atv.hu a Magyar Szociális Fórumtól. A számítások szerint így már legalább 63 áldozatot követelt a hideg ebben a szezonban. Hogy mi a végső szám, arról a hét végén fognak újabb közleményt közzé tenni.

A szervezet még december 22-én, az ünnepek előtt írta meg honlapján, hogy egészen addig majdnem ötvenen fagytak halálra az országban, köztük egy csecsemő is. A számok csak erre az időszakra vonatkoznak, az ősz elejétől számítva. Mint akkor írták, december elejéig 23, azóta pedig még 25 ember, tehát összesen 48 személy halt meg fagyhalál következtében.

Ez a szám az elmúlt szűk két hétben legalább 15-tel emelkedett, így már minimum 63-an jár az áldozatok száma.

A decemberi áldozatok többsége fűtetlen lakásokban, míg a többiek a szabad ég alatt, illetve kórházba szállításuk közben, vagy odaérkezésük után haltak meg, mert már nem tudták megmenteni életüket a szakemberek.

...

Szólj hozzá