Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

A tavalyi év leghülyébb Brexit-híre és legnagyobb poénja

Amikor szemlézgetünk a brit sajtó hírei között, olykor fennakadnak a szemeink, hogy mi jelenik meg „hírként” a brit sajtóban. Rengeteg sajtóterméket szoktunk átnézni. A tavalyi évben a The Telegraph konzervatív, és a The Independent című ellenzéki napilapban is találtunk amolyan „leg” cikket.

A tavalyi év leghülyébb Brexit-híre és legnagyobb poénja
Forrás: Pixabay

A leghülyébb Brexit hír – Kiszomjaztatás?

A helyi sajtónak is nehéz minden nap releváns dolgokról tudósítania a Brexit kapcsán. Vannak kevésbé informatívak, már-már semmitmondó hírek. Nem könnyű kimazsolázni a hasznos infókat. Amikor keresgélünk a hírek között olykor belebotlunk hihetetlen témájú Brexit hírekbe is. A Telegraph tavaly elvitte a pálmát, mint a leghülyébb Brexit hír közreadója. Egyik cikkükben arról tudósítottak, hogy a Brexittel kapcsolatos egyik tárgyalási napon a felek nem kaptak elég vizet.

Egy köztisztviselő azt nyilatkozta a napilapnak, hogy brüsszeli tárgyalások során a brit Brexit tárgyalóktól „megtagadták” a vizet, illetve kevés víz került az asztalra. A névtelen tisztviselő elmondta, hogy az EU ezzel arra törekedett, hogy versenyelőnyt szerezzen az Egyesült Királysággal szemben. Azaz a vízhiánnyal próbáltak nyomást gyakorolni a brit felekre. Tehát e szerint az EU ördögi terve az lett volna, hogy úgy próbál egyezséget kicsikarni a brit tárgyalópartnerből, hogy kiszomjaztatja?

Valószínűleg az efféle, értelmesnek nem nevezhető teóriákat az a tény táplálta, hogy a britek nagy gondot fordítanak a Brexit dokumentumok védelmére. Így sem telefont nem lehet bevinni,  sem okos óra viselését nem engedélyezik a tárgyalások alatt. Állítólag  David Davis, Brexit ügyi miniszter a Brexit dokumentumokat és egyéb elektronikus berendezéseket egy Faraday-kalitkában lévő táskában hordozza, hogy megakadályozza a hekkelést. (A Farady kalitka az elektromágneses hatás kiküszöbölésére szolgáló, fémhálóval körülvett térrész, amelybe a fémháló védőhatása folytán a külső elektromos erőtér nem hatol be, ez az „árnyékolás”). A briteket egyébként az eu-vezetők ezek miatt a biztonsági intézkedések miatt paranoiásnak tartják – legalábbis a Telegraph szerint.

A tavalyi év leghülyébb Brexit-híre és legnagyobb poénja
David Cameron, amint egy Corbyn rajongó átöleli a Wilderness Fesztiválon (Forrás: YouTube)

A legpoénosabb kép és hír: David Cameron, konzervatív párti ex–miniszterelnököt egy corbynista ölelgette

David Cameron és Jeremy Corbyn ideológiájában nagyon kevés közös pont van, de mindkettőnek úgy tűnik, hogy bizonyos affinitása van a fesztiválok iránt. Corbyn 2017-ben Glastonbury-i Fesztivál „embere” volt, és nagy népszerűségnek örvendett. A fesztiválozó fiatalok a homlokukra rajzolt szívvel, benne Jeremy Corbyn nevével buliztak.

Kicsit később került sor, szintén nyáron a Wilderness Fesztiválra Oxfordshire-ben. Az egykori brit miniszterelnök nem hivatalosan meghívott vendég volt, nem volt színpadi szereplése, szónoklata – számolt be az Independent. David Cameron lazítani ment, egy kis visszafogottabb bulizásra. Mivel a leleményes lesi fotósok cigivel és piával a kézben kapták le az ex-miniszterelnököt, egyértelmű, hogy nem vágyott nyilvános szereplésre. Mindez önmagában nem is lenne talán hírértékű. Ám egyszer csak megjelent a színen egy Corbyn-rajongó.

A lelkes és már valószínűleg „nem szomjas” fiatal hölgy nem vett tudomást arról a tényről, hogy hátát egy „szerelmes szív, közepén Corbyn nevével” díszítette. Egy hatalmas ölelést adott a konzervatív David Cameron-nak. A politikus meglepetésében igyekezett mosolyogni, de arckifejezésén látszott, hogy hirtelen Ő sem érti, mi történik.

Elgondolkodtam, hogy mit és mennyit kellett ehhez az akcióhoz innia a fiatal hölgynek. Talán egyszer megnézem Én is magamnak ezt a fesztivált, mert őrült jó lehet a buli!

...

Szólj hozzá