Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Tényleg a rászorulók „látványa” a legnagyobb probléma az országban?

Idén is ezerhatszáz karszalagot és így ezerhatszáz adag ételt osztott ki a rászorulóknak a Krisna-tudatú hívők szervezete, az Ételt az Életért Alapítvány Budapesten a Blaha Lujza téren.

Tényleg a rászorulók „látványa" a legnagyobb probléma az országban?
Tényleg a rászorulók „látványa" a legnagyobb probléma az országban? Fotó: MTI/Mónus Márton

Egy-egy adag meleg étel – ez most székelykáposzta volt sok tejföllel – mellett a rászorulók tartós élelmiszereket – cukrot, olajat, tejet, gyümölcsöt és édességet – is kaptak, méghozzá három napon át, december 24-25-26-án.

Arról már beszámoltunk, hogy milyen hatalmas kígyóban várakoztak hajnaltól a rászorulók, ám a 24.hu végigkövette az ételosztást a helyszínen Szenteste napján, s további megdöbbentő információkhoz jutottak. A szervezők szerint ugyanis:

valószínűleg ez az utolsó karácsonyi ételosztás a Blahán, mert bár az engedélyük megvan, már jelezték nekik, hogy jövőre nem rendezhetik meg a szokásos helyszínen, más helyet kell találniuk.

Azt mondták, már ötletelnek, egyelőre azonban nem tudják, hol, de az biztos, hogy jövő karácsonykor is jóllakatják a nélkülözőket.

A krisna tudatú hívők által létrehozott Ételt az életért Alapítvány több mint egy évtizede szervez karácsonykor ételosztást a Blahán. Az első akciók még a Rókus kórház mellett voltak, aztán átkerült a térre, a Corvin áruház szomszédságába. Itt nagyobb a hely a több tonna élelmiszer és az emberek mozgatására. Az évek alatt annyira tökéletesre fejlesztették az ételosztás gyakorlatát, hogy a többi felekezet is tőlük kér tanácsot, hogyan lehet ennyire zökkenőmentesen lebonyolítani az osztást.

Idén a 10 fokos decemberi tavaszban 1600 embernek jutott meleg étel december 24-én, de a krisnások 25-én és még 26-án, azaz ma is osztottak, akkor, amikor a többi szervezet már nem. A szervezők azt mondják, az igazi tömeg ezen a két napon van.

Forrás

...

Szólj hozzá