Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Terror! Nem kell sem muszlimnak, sem bevándorlónak lenni

Szerda reggel a Washington melletti Alexandria sportpályáján baseball-edzést tartó republikánus politikusokra több sorozatlövést adott le egy 66 éves férfi. A terror-támadás elsődleges célpontja Steve Scalise republikánus képviselőt volt, akit súlyosan megsebesítettek a lövedékek.

Terror! Nem kell sem muszlimnak, sem bevándorlónak lenni
A tettes és a helyszín. (Fotó: internet)

A terror áldozata lett

továbbá a kongresszus két munkatársa és két rendőr is megsérült. A merénylőt – James Hodgkinsont – a rendőrök lelőtték, később az őrizetben belehalt sérüléseibe.

Egész Amerikát megrázta a legújabb terror-merénylet, olyannyira, hogy még az elnök, Donald Trump és a felesége Melánia Trump is meglátogatta az áldozatokat a kórházban.

Valamennyi beteg hatalmas virágcsokrot kapott az elnöki pártól, akik elbeszélgettek nem csak velük, de a helyszínen tartózkodó hozzátartozókkal és a kezelőorvosokkal is.

A kórház orvosai elmondták, hogy a kezdeti bizakodó sajtóhírekkel szemben Steve Scalise képviselő állapota válságos, mivel a lövedék a csípőjén találta el, és fontos szerveket is roncsolt, nem beszélve a súlyos belső vérzésekről.

Az elnök kíséretében volt  Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője és Ronny Jackson, Trump személyi orvosa is.

Mint kiderült a merénylő, mielőtt végrehajtotta a terror-támadást megkérdezte, hogy valóban a republikánus párt képviselői tartanak – e edzést.

James Hodgkinson két kézifegyverrel érkezett

a helyszínre. A férfi közösségi oldalán folyamatosan Donald Trumpot és a Republikánus Párt politikusait, híveit gyalázó bejegyzéseket tett közzé, Trump és társai megsemmisítésével fenyegetőzött.

Az amerikai elnök a látogatás után – szokásához híven – Twitter-bejegyzésben írta le érzéseit:

“Steve Scalise képviselő,  igazán nagyszerű emberek, rossz állapotban van, de igazi küzdő szellem. Imádkozzunk Steve-ért!”.

A tragédia megrázta az amerikai politikusokat is, akik pártállástól függetlenül megdöbbenésüknek adtak hangot és a nemzet egységének fontosságáról beszéltek. Donald Trump a későbbiekben a Fehér Házból tett nyilatkozatot, amiben szintén egységre szólította az amerikaiakat.

Ismét bebizonyosodott, hogy bárki állítja is az ellenkezőjét, a terror nem bőrszín, nem vallás, de még csak nem is életkörülmény kérdése. A terror, az terror, azaz a vegytiszta gonoszság és elvakult gyűlölet keveréke.

Szólj hozzá