Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

A texasi ámokfutó nem kímélt senkit: gyermekek, várandós nő és idősek is vannak a halálos áldozatok között

Huszonhatra emelkedett a halálos áldozatok száma a dél-texasi Sutherland Springsben, ahol a település templomában, vasárnap délben egy ámokfutó lövöldözött. A sebesültek száma meghaladja a harmincat.

A texasi ámokfutó nem kímélt senkit: gyermekek, várandós nő és idősek is vannak a halálos áldozatok között
A templom, ahol a lövöldözés történt (Kép: YouTube)

Azonosították a támadót

Helyi idő szerint dél körül egy férfi belépett a templomba, ahol éppen istentiszteletet tartottak, majd vaktában lövöldözni kezdett. A Fox televízióban megszólaltatott szemtanúk egyike arról számolt be, hogy éppen a templommal szemben lévő benzinkúton volt, amikor meghallotta a lövöldözést. Szerinte legalább ötven lövés dördült el.

A mintegy 400 lelket számláló település rendőrsége és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai perceken belül a helyszínre érkeztek. A támadó már a templom előtt lövöldözni kezdett, majd odabenn folytatta az ámokfutást. A vérengzés után elmenekült, de a percek alatt kiérkező rendőrök üldözőbe vették, és mintegy nyolc-tíz kilométernyire Sutherland Springstől érték utol. A rendőrök rálőttek, azonban még mindig nem világos, hogy a rendőrök lőtték-e agyon, vagy öngyilkos lett. Autójában több fegyvert találtak.

Az istentisztelet közben lövöldöző férfit Devin Kellynek hívták és 26 éves volt. Tettének indítékairól a rendőrségnek egyelőre nincs sejtése. Azt azonban közölték, hogy Kelly katona volt, és úgynevezett poszt-traumatikus stresszben szenvedett.

A lövöldöző nem kímélte a gyülekezet tagjait, két gyermek is van az áldozatok között

A vérengzés után Greg Abbott, texasi kormányzó a Sutherland Springs közelében fekvő Stockdale városkában a rendőrséggel közösen sajtóértekezletet tartott. Hangsúlyozta, hogy Texas állam történetében eddig ez volt a legsúlyosabb tömeggyilkosság. A templomban 23 holttestet találtak, a templom előtt két agyonlőtt áldozat feküdt, és még egy ember kórházba szállítás közben halt meg. Több mint harminc sebesültet ápolnak a stockdale-i kórházban, ahová helikopterekkel és mentőkkel szállították őket. Több sebesült válságos, életveszélyes állapotban van. Az orvosok nem adtak ki közleményt az állapotukról.

A kormányzó elmondta: a halottak között ötéves és hetvenkét éves áldozat is van, életét vesztette egy várandós asszony és a lelkipásztor tizennégy esztendős lánya is.
Abbott kormányzó köszönetet mondott Donald Trump-nak az együttérző  Twitter-üzenetért. A Japánban tartózkodó elnök Twitter-bejegyzésben reagált a történtekre. “Isten segítse meg a Sutherland Springsben élőket” – írta.

Szólj hozzá