Zárójel
Tilos Orbán Viktortól kérdezni - Csak hallgatni lehet A kép forrása: Babos Attila - Szabad Pécs
Tilos Orbán Viktortól kérdezni - Csak hallgatni lehet

Tilos Orbán Viktortól kérdezni – Csak hallgatni lehet

Hamarosan Pécsre érkezik Orbán Viktor. Beszédet fog mondani a Kodály Központban. A baranyai megyeszékhely súlyos gondjairól így akár beszélgetni is lehetne, vagy válaszokat kapni a bizonytalanságokra. Téma van bőven. Ám csak hallgatni lehet Orbánt. Kérdezni tilos!

Tilos Orbán Viktortól kérdezni - Csak hallgatni lehet A kép forrása: Babos Attila - Szabad Pécs
Tilos Orbán Viktortól kérdezni - Csak hallgatni lehet

Tilos Orbán Viktortól kérdezni

Pécs súlyos gondokkal küzd: Szarban van Pécs, kihúzza a Fidesz. A felszínen minden szép és jó, ám ha mélyebbre ásunk, úgy törnek a felszínre a sötétebbnél sötétebb bajok. Ez nem csupán helyi probléma, az egész országra jellemző.

Ahol baj van, ott lehetne akár megoldás is. Vagy legalább közösen gondolkodás. Vagy menjünk még tovább: akár beszélgetni is lehetne a helyzetről. A bizonytalanságot eloszlatni. Az igazságot elmondani. Kommunikálni. Ami egy kérdéssel kezdődik. Ám Magyarország eljutott oda, hogy Orbán Viktortól már kérdezni sem lehet. TILOS!

A Szabad Pécs cikke szerint a miniszterelnök szeptember elsején érkezik a baranyai megyeszékhelyre. A pécsi egyetem idén  ünnepli 650 éves fennállását, az ez alkalomból megrendezésre kerülő díszünnepségen fog beszédet, köszöntőt mondani.

A Magyar Felsőoktatás Napja díszünnepségének programján tehát biztosan ott lesz Orbán Viktor és ünnepi köszöntőt mond majd, csakúgy mint Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

Akár örülni is lehetne ennek, hiszen egy ilyen látogatás akár lehetőséget is teremthetne, hogy bizonyos kérdésekre választ kaphassanak az emberek. Elsősorban a város súlyos anyagi helyzetéről, vagy a furcsa önkormányzati beruházásokról, de akár a kormány gyorssegélyéről is lehetne beszélgetni.

OLVASTAD MÁR?   BUG - Duna-átúszás Budapesten

Ha lenne ehhez partner. Orbán Viktort ugyanis csak hallgatni lehet majd. Kérdezni TILOS! A sajtó nem kérdezheti majd a Pécsre látogató miniszterelnököt, csak és kizárólag Bódis József rektort.

Ünnepeljünk tehát együtt, közösen, de némán.  Ne kérdezz és ne várj választ!  Maradj csendben!  Ne érdeklődj!  Ne kommunikálj!  Csak hallgass! Hallgasd Orbán Viktort!  Bólogass, bármit is hazudik. Meg ne szólalj! Mert így működik ma Magyarország. Ide süllyedt a hazánk.
81 hozzászólás

 • Ez az ember, lehet, hogy már nem is orbán viktor. Plasztika, hang, és legyártottak egy olyan embert, aki úgy néz ki, mint orbán. Ez az ember meg azt csinál, amit mondanak neki…

 • Mi ez az uszítás már megint Orbán Viktor miniszter úr ellen ??? Nem köteles sajtótájékoztatót sem tartani ! Ha akar válaszol a kérdésekre, ha nem akar, akkor nem ! Ő ünnepségre utazik, és majd ő eldönti, hogy mit csinál, vagy nem csinál !
  A 24 hu pedig egyszer’ mindenkorra fejezze be a lázító cikkeit !!! Szégyelljék magukat !

 • Bástya elvtárs szent,és sérthetetlen! !! És ha valami igazat kérdeznék bele fulladás a saját hülyesegébe! !! Hajrá fityesz hajrá birka nép! !!! Ezek vagyunk mi! !!!!

 • mi a szart keres az ország élén ,ha nem áll szóba a néppel ?????? senki nem a hazug szónoklatára kíváncsi !!!!!!!! a nép jövőjét ne ő határozza meg , EHHEZ NINCS JOGA, EGÉSZ MÁST ÍGÉRT A VÁLASZTÁSOKNÁL , AZT KELLENE VÉGREHAJTANI, NEM KIZSÁKMÁNYOLNI KIRABOLNI A NÉPET, ÉS A HAZÁT !!!!!!!

 • Ha jól emlékszem, Orbán a nép szolgája, az adófizetőktől kapja a fizetését. Ezért egy demokráciában lehet tőle bármit kérdezni. Ha nem, az akkor diktatúra.

 • Az adhock kérdésekre nincs előre megírva a válasz – s az önálló érvelések már nehézséget okoznak!👍😂

 • Orbán a kérdezhetetlen:
  …hová lett a 89-es demokrata belőled?
  Sokan bíztak benned, de te jól becsaptad mindőket!
  Végigmentél minden fázison, mint egy buta szélkakas:
  nem is tudom, hogy igazodsz ki magadon néhanap.
  Látható a célod mostmár végre tisztán:
  nem is a Kádár-rendszerrel volt neked bajod ám!
  Az volt bajod, hogy nem TE ültél a tűznél,
  mindent magadnak akartál, s mindenkit elűznél,
  ki nem teljesíti akaratod,
  te végtelen nagy akarnok!.

 • kedves Eszter hogy hova süllyedt hazánk az a baloldal bűne mert a hatalom éhségért és a pozíciókért minden ellenzéki párt bűnös fontosabb volt nekik a húsos fazék mint a magyarok az EU ban is hazudnak éjjel nappal meg este tusnád fürdőn is leetet kérdezni de mikor kérdezhetek Meggyesit és Gyurcsányt

 • Naná majd bekötött szájjal és szemmel halgatjuk a hazug vezért. Egyénként meg érdemeljük sorsunkat bénaságunk végett.

 • Nagyon csúnyán fog letünni !Egy átlagos emberke aki rablásra adta fejét!Calással nyerte a választásokat -csak a pszihijátert kell megkerdezni -véleményét Orban Viktorról!?

 • Én egyszer szeretném látni. Akkor amikor újra megnyitják lipomezőt és ő adja át a betegeknek, mint örökös lakó.

 • ha nem lehet vele kommunikálni akkor miért nem marad otthon!!! ez olyan egyszemélyes párbeszéd!!!! nem baj majd a személyi titkára az a Havas B. MAJD MÉG AZOKAT IS ELZAVARJA akik véletlenül nem szépen néznek!!!!

 • Hagyjuk már Meggyesit, Gyurcsányt,a bal oldal bűneit, az elmúlt! Kérdezem a mostani érában mennyivel jobb??? Orbántól már kérdezni sem lehet, mi ez ha nem diktatúra??? Orbán fél, ha kérdésekre nem válaszol, akkor ez a totális bizonytalanság, nem mer kiállni a népe elé!!! Milyen vezető az ilyen??? Önkényt alkalmazni igen, de szóba állni velünk nem??!!!

 • Egyetértek senkinek nem kéne elmenni!!!!Már haza jött a nyaralásból nagy kár maradt volna ott örökre!!!!😡😡😡😡

 • Igen Istennek képzeli magát, De én csak az Istennek a F…..NAK !!! de védik a törpapát …ritkán lehet látni így,hogy nincs zsebbe a keze.

 • AZ ORBANIZMUS 10 PARANCSOLATA AHOGY A DIKTÁTOR VEZETI AZ ORSZÁGOT, EZT AKARTÁTOK.

  1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely ebben hű szolgánk lesz.

  2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nem létező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezdenek. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nem létező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

  3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezeknek karöltve azon kell munkálkodni, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegeknek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

  4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Ezek az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet („majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”) évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.

  5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetőknek egyszerűen kell megfogalmazni az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naiv lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

  6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

  7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

  8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

  9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

  10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.

 • Alapvetően egy gumigerincű takonynak tartom vityàt meg a csürhéjèt. Viszont a cikkben benne van, hogy köszöntőt mond, nem pedig sajtòtàjèkoztatòt tart. Ahhoz nincs mersze 😂

 • De, vàlaszol, csak azt amit akar, ami esetleg köszönőviszonyban sincs a kèrdèssel. Egyèbkènt a vàlaszok, ìgy látatlanban: Soros, Brüsszel, migrànsok, Gyurcsàny, elmùltntolcév-ja, hoppà

 • ” Valaki egyszer figyelmeztetett:
  – Vigyázz! Ezek bűnözők!
  Nem hittem el. Ma már tudom.
  S Orbán Viktor neve számomra szimbólummá vált.
  Egy nyolcvan év óta lezüllött ország még mélyebb politikai
  lezüllesztésének a szimbólumává. Holott a sors megadta neki a ritka
  lehetőséget, hogy sarokkő lehetett volna a magyar történelemben. De ő
  pénzt akart keresni. Népvezér akart lenni. Tündökölni akart az emberek
  felett. Ezt is megkapta.
  Látni fogjuk még, amint eldobott kőként az út szélén hever. ” http://balos.hupont.hu/62/popper-peter-irt-egy-zsenialis-elemzest

 • Zsuzsanna Nagy Attiláné SZERINTEM IGEN KÜLÖNBEN NEM LEHETNE ÁLLANDÓAN MOCSKOLNI A HATALMAT MÁR MINDENKI A BÖRTÖNBE ÜLNE MINT A KÁDÁR RENDSZERBE