Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Tilos Orbán Viktortól kérdezni – Csak hallgatni lehet

Hamarosan Pécsre érkezik Orbán Viktor. Beszédet fog mondani a Kodály Központban. A baranyai megyeszékhely súlyos gondjairól így akár beszélgetni is lehetne, vagy válaszokat kapni a bizonytalanságokra. Téma van bőven. Ám csak hallgatni lehet Orbánt. Kérdezni tilos!

Tilos Orbán Viktortól kérdezni - Csak hallgatni lehet A kép forrása: Babos Attila - Szabad Pécs
Tilos Orbán Viktortól kérdezni - Csak hallgatni lehet

Tilos Orbán Viktortól kérdezni

Pécs súlyos gondokkal küzd: Szarban van Pécs, kihúzza a Fidesz. A felszínen minden szép és jó, ám ha mélyebbre ásunk, úgy törnek a felszínre a sötétebbnél sötétebb bajok. Ez nem csupán helyi probléma, az egész országra jellemző.

Ahol baj van, ott lehetne akár megoldás is. Vagy legalább közösen gondolkodás. Vagy menjünk még tovább: akár beszélgetni is lehetne a helyzetről. A bizonytalanságot eloszlatni. Az igazságot elmondani. Kommunikálni. Ami egy kérdéssel kezdődik. Ám Magyarország eljutott oda, hogy Orbán Viktortól már kérdezni sem lehet. TILOS!

A Szabad Pécs cikke szerint a miniszterelnök szeptember elsején érkezik a baranyai megyeszékhelyre. A pécsi egyetem idén  ünnepli 650 éves fennállását, az ez alkalomból megrendezésre kerülő díszünnepségen fog beszédet, köszöntőt mondani.

A Magyar Felsőoktatás Napja díszünnepségének programján tehát biztosan ott lesz Orbán Viktor és ünnepi köszöntőt mond majd, csakúgy mint Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

Akár örülni is lehetne ennek, hiszen egy ilyen látogatás akár lehetőséget is teremthetne, hogy bizonyos kérdésekre választ kaphassanak az emberek. Elsősorban a város súlyos anyagi helyzetéről, vagy a furcsa önkormányzati beruházásokról, de akár a kormány gyorssegélyéről is lehetne beszélgetni.

Ha lenne ehhez partner. Orbán Viktort ugyanis csak hallgatni lehet majd. Kérdezni TILOS! A sajtó nem kérdezheti majd a Pécsre látogató miniszterelnököt, csak és kizárólag Bódis József rektort.

Ünnepeljünk tehát együtt, közösen, de némán.  Ne kérdezz és ne várj választ!  Maradj csendben!  Ne érdeklődj!  Ne kommunikálj!  Csak hallgass! Hallgasd Orbán Viktort!  Bólogass, bármit is hazudik. Meg ne szólalj! Mert így működik ma Magyarország. Ide süllyedt a hazánk.

Szólj hozzá