Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Több százezres kárt okoztak Gulyás Mártonék

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kommunikációs vezetője, Horváth Bálint szerint már nemcsak verbálisan, hanem „fizikailag is megtámadták” a magyar jogállam független ellenőrző intézményét, az ÁSZ-t, és egyúttal a dolgozóit egyaránt.

Több százezres kárt okoztak Gulyás Mártonék
Több százezres kárt okoztak Gulyás Mártonék

Több százezres kárt okoztak Gulyás Mártonék…

Horváth Bálint szerdán az MTI-nek arra reagált, hogy Gulyás Mártonék, a Közös Ország Mozgalom aktivistái a nap folyamán narancssárga festékkel festették le az ÁSZ fővárosi, Apáczai Csere János utcai központjának épületét.

A kommunikációs vezető azt mondta: az első becslések szerint a műemléki védettségű épületben több százezer forintos kár keletkezett. Kizárólag a gyors rendőri beavatkozásnak volt köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj – tette hozzá.

Gulyás Márton az akciójuk után elmondta:

„Ez az intézmény nem a jogállamot képviseli, hanem a mindenkori hatalom birtokosait, így jutottunk el mára oda, hogy az Állami Számvevőszék a narancsuralom kizárólagos eszköze. Ezért róttak ki most büntetést vitatható és soha be nem mutatott bizonyítékok alapján…”

Már elkezdték eltávolítani a festéket…

Horváth Bálint: az erőszakos cselekedetek elkövetőinek viselniük kell a tetteik következményeit, és az ÁSZ is vizsgálja, hogy szükség van-e további jogi lépésekre.

...

Szólj hozzá