Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Törőcsik Mari ma ünnepli 82. születésnapját

Törőcsik Mari ma ünnepli 82. születésnapját – A kétszeres Kossuth-díjas színésznőt a társulat egy meglepetéssel köszöntötte fel délután a szombathelyi Markusovszky kórházban.

Törőcsik Mari ma ünnepli 82. születésnapját
Törőcsik Mari ma ünnepli 82. születésnapját. Forrás: médiaklik

Törőcsik Mari ma ünnepli 82. születésnapját

A társulat tagjai személyes üzeneteket írtak Törőcsik Marinak, valamint egy közös köszöntést is megfogalmaztak – áll a színház honlapján. Mint írják, Vidnyánszky Attila és Cserhalmi György telefonon köszöntötte fel az Úri muri próbájáról a színésznőt.

“Drága Mari!

A Nemzeti társulata nagy szeretettel gondol Rád születésnapodon. Isten éltessen Téged, az örökifjú színésznőt – várunk vissza a színpadra, hogy játékoddal további örömet szerezzél nekünk is, a közönségednek is. „Amit szeretünk, abban a lelkünk van” – mondtad nem olyan rég Luka szerepében a Nemzeti Színház színpadáról. A mi lelkünk Tebenned van, drága Mari!
Mielőbbi gyógyulást kíván a Nemzeti teljes társulata” – írják levelükben.

Törőcsik Mari csütörtökön délután válaszolt a színháznak:

“A Nemzeti Színház társulatának üzenem, beleértve mindenkit a pincétől a padlásig, a műszaktól a takarítókig: részint nekik is köszönhetem, hogy még itt az ágyban fekszem és beszélek. Annyi szeretetet kaptam tőlük, ami életben kell, hogy tartson. Talán azt is megérem, hogy még egyszer színpadra állok”.

Anatolij Vasziljev orosz rendező, a művésznő barátja, emailben köszöntötte Törőcsik Marit. Mint írja, mindenkinek, akivel színházi szemináriumok során találkozik, Törőcsik Mariról mesél. “Büszke vagyok rád és rajongok érted” – írja a neves művész.

...

Szólj hozzá