Zárójel
Rogán Antal, offshore cégek,
Rogán Antal, offshore cégek,

Tovább titkolják, mennyit költött Rogán egy offshore cégnél propagandára

Nem árulta el a parlamentben hétfőn Lázár János, hogy mennyi pénzt kapott a propaganda minisztériumtól az offshore hátterű Odex Kft, amely cég a volánbuszokra kihelyezett kormányzati hirdetéseket menedzselte – írja a népszava

Rogán Antal, offshore cégek,

Tovább titkolják, mennyit költött Rogán egy offshore cégnél propagandára

Több mint egy éve pereskedik Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő azért, hogy kiderítse, miként kerültek ki a volánbuszokra a kvótanépszavazást reklámozó kormányplakátok. Amint arról a Népszava elsőként beszámolt a Miniszterelnöki Kabinetiroda az Odex Kft-t iktatta közbe a száz százalékban állami tulajdonban álló volán társaságok közé, a cég pedig offshore hátterű.

Harangozó Tamás hétfőn a parlamentben Rogán Antalnak címzett, de Lázár által meg nem válaszolt kérdésében emlékeztetett: 15 milliárd forint ment el az eredménytelen kvótanépszavazás kormányzati kampányára. Összehasonlításképp elmondta, valamennyi ellenzéki képviselőcsoport 15 esztendő alatt ekkora állami támogatást.

„Ennyit az esélyegyenlőségről” – mondta Harangozó Tamás, felidézve lassan bűncselekmény lesz kedvezményesen hirdetni az ellenzéknek, miközben a hét volán cég 50 százalékos kedvezményt adott egy offshore hátterű cégnek, az Odex Kft-nek ahhoz, hogy a kabinet hirdetéseit kihelyezhesse. A szocialista képviselő arra volt kíváncsi, mi szükség volt két állami szereplő közé egy offhsore tulajdonban álló céget iktatni, illetve, hogy mennyi pénzt kapott a társaság Rogán tárcájától.

offshore…

A propagandaminiszter helyett válaszoló Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt állította, hirdetni annál a cégnél lehet, amelyik a hirdetési felületeket birtokolja. Lázár szerint a kérdéses társaság 10 éve jelen van a magyar piacon és nem is offshore hátterű, mert Luxemburgban van bejegyezve a tulajdonosa, ez az ország pedig tagja az Európai Uniónak. Lázár azt a kérdést megkerülve, hogy mennyi pénzt fizettek ki a cégnek, inkább azt hangsúlyozta jelezte 2009-ben a szocialista vezetésű környezetvédelmi tárca is hirdetett ennél a cégnél, sőt az MSZP is dolgoztatott velük egyik EP-kampánya során, sőt – állította Lázár – még a Puch László tulajdonolta Népszava is több mint 100 hirdetést adatott fel e céggel.

Harangozó Tamás viszontválaszában felhívta arra is a figyelmet, nem összehasonlítható a propaganda tárca hirdetése bárki máséval, hiszen a volánbuszok egyértelműen közpénz jutott az Odex Kft-hez. Ráadásul azt Lázár érintőlegesen sem magyarázta mg, miért kellett az Odexet a kormányzat és a hirdetőfelületek közé szorítani – megjegyzendő: így utóbbiak rá voltak kényszerítve, hogy az ominózus kft.-vel szerződjenek.

Ami pedig az az offshore kifejezést illeti, ebben az esetben Harangozó szerint azt jelenti: nem lehet tudni, ki a valódi tulajdonosa a cégnek, ezért arra kérte Lázárt, fedje fel, kiknek osztott a kvóta pénzekből a propaganda tárca. Lázár viszontválaszában ismételten arra hivatkozott, hogy az unióban vállalkozási szabadság van és bármely az EU-ban bejegyzett cég bárhol vállalkozhat a közösségen belül.

Forrás

Támogasson minket - segítse a munkánkat

Zárójel – A szókimondó, hiteles, színes, naprakész oldal. Hiszünk a sok kicsi sokra megy elvben, így minden apró adomány is előrébb visz minket az utunkon.

További részletekért kattintson ide, vagy azonnali támogatáshoz a “PayPal Támogatás” gombra.Szólj hozzá

Facebook

Csatlakozz a több, mint 32 ezres táborunkhoz!

Szavazzon Ön is

Önnek melyik politikus szimpatikusabb? Gyurcsány Ferenc, vagy Karácsony Gergely?

Játék

Jelenleg nincs elérhető játék. Nézzen vissza később.