Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Tovább titkolják, mennyit költött Rogán egy offshore cégnél propagandára

Nem árulta el a parlamentben hétfőn Lázár János, hogy mennyi pénzt kapott a propaganda minisztériumtól az offshore hátterű Odex Kft, amely cég a volánbuszokra kihelyezett kormányzati hirdetéseket menedzselte – írja a népszava

...

Rogán Antal, offshore cégek,

Tovább titkolják, mennyit költött Rogán egy offshore cégnél propagandára

Több mint egy éve pereskedik Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő azért, hogy kiderítse, miként kerültek ki a volánbuszokra a kvótanépszavazást reklámozó kormányplakátok. Amint arról a Népszava elsőként beszámolt a Miniszterelnöki Kabinetiroda az Odex Kft-t iktatta közbe a száz százalékban állami tulajdonban álló volán társaságok közé, a cég pedig offshore hátterű.

Harangozó Tamás hétfőn a parlamentben Rogán Antalnak címzett, de Lázár által meg nem válaszolt kérdésében emlékeztetett: 15 milliárd forint ment el az eredménytelen kvótanépszavazás kormányzati kampányára. Összehasonlításképp elmondta, valamennyi ellenzéki képviselőcsoport 15 esztendő alatt ekkora állami támogatást.

„Ennyit az esélyegyenlőségről” – mondta Harangozó Tamás, felidézve lassan bűncselekmény lesz kedvezményesen hirdetni az ellenzéknek, miközben a hét volán cég 50 százalékos kedvezményt adott egy offshore hátterű cégnek, az Odex Kft-nek ahhoz, hogy a kabinet hirdetéseit kihelyezhesse. A szocialista képviselő arra volt kíváncsi, mi szükség volt két állami szereplő közé egy offhsore tulajdonban álló céget iktatni, illetve, hogy mennyi pénzt kapott a társaság Rogán tárcájától.

offshore…

A propagandaminiszter helyett válaszoló Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt állította, hirdetni annál a cégnél lehet, amelyik a hirdetési felületeket birtokolja. Lázár szerint a kérdéses társaság 10 éve jelen van a magyar piacon és nem is offshore hátterű, mert Luxemburgban van bejegyezve a tulajdonosa, ez az ország pedig tagja az Európai Uniónak. Lázár azt a kérdést megkerülve, hogy mennyi pénzt fizettek ki a cégnek, inkább azt hangsúlyozta jelezte 2009-ben a szocialista vezetésű környezetvédelmi tárca is hirdetett ennél a cégnél, sőt az MSZP is dolgoztatott velük egyik EP-kampánya során, sőt – állította Lázár – még a Puch László tulajdonolta Népszava is több mint 100 hirdetést adatott fel e céggel.

Harangozó Tamás viszontválaszában felhívta arra is a figyelmet, nem összehasonlítható a propaganda tárca hirdetése bárki máséval, hiszen a volánbuszok egyértelműen közpénz jutott az Odex Kft-hez. Ráadásul azt Lázár érintőlegesen sem magyarázta mg, miért kellett az Odexet a kormányzat és a hirdetőfelületek közé szorítani – megjegyzendő: így utóbbiak rá voltak kényszerítve, hogy az ominózus kft.-vel szerződjenek.

Ami pedig az az offshore kifejezést illeti, ebben az esetben Harangozó szerint azt jelenti: nem lehet tudni, ki a valódi tulajdonosa a cégnek, ezért arra kérte Lázárt, fedje fel, kiknek osztott a kvóta pénzekből a propaganda tárca. Lázár viszontválaszában ismételten arra hivatkozott, hogy az unióban vállalkozási szabadság van és bármely az EU-ban bejegyzett cég bárhol vállalkozhat a közösségen belül.

Forrás

Támogasson minket - segítse a munkánkat

Zárójel – A szókimondó, hiteles, színes, naprakész oldal. Hiszünk a sok kicsi sokra megy elvben, így minden apró adomány is előrébb visz minket az utunkon.

További részletekért kattintson ide, vagy azonnali támogatáshoz a “PayPal Támogatás” gombra.Szólj hozzá