Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Trump nem ítéli el az agresszív, szélső jobboldali csoportokat

A múlt hétvégén anti-fasiszta tüntetők közé hajtott egy férfi a Virginia állam beli Charlottesville-ben. Az ellentüntetés amiatt alakult ki, mert több száz neonáci tüntetett Robert Edward Lee tábornok szobrának eltávolítása ellen a Virginiai Egyetem kampuszán.

Trump elnök természetesen a Twitteren  szólalt meg először

Az anti-fasiszta tüntetőkkel történtek,  megrázták az egész világot, az Egyesült Államok elnökének, Donald Trumpnak azonban még így is napokba telt, mire kiizzadt magából egy kielégítő sajtótájékoztatót. Először önmagát meg nem hazudtolva a Twitteren nyilatkozott a tragédiáról, majd sajtótájékoztatót tartott, ahol nagy általánosságban ecsetelte, hogy az erőszak mennyire rossz. Ezután sokan támadták, saját pártján belül is, akik szerint Trump nem ítéli el az agresszív, szélső jobboldali csoportokat. Sokak szerint Trump gyűlöletpolitikája miatt mernek a rasszistacsoportok utcára vonulni, nem tartva a következményektől.

Trump nehezen összehozott sajtótájékoztatóján elmondta;

 a rasszizmus gonosz, és azok, akik erőszakot követnek el miatta, olyanok, mint a bűnözők és gengszterek, mint például a KKK, a neonácik, a fehér felsőbbrendűséget hirdetők és más visszataszító csoportok, melyek szemben állnak mindennel, ami nekünk, amerikaiaknak fontos.

A szabad világ vezetőjének ehhez a kinyilatkoztatáshoz két napra volt szüksége.

Szólj hozzá