Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Hiába a tanácsadó beismerése, Trump tagadja, hogy összejátszott volna az oroszokkal

Tanuljunk érveléstechnikát Trump, amerikai elnöktől: “nem volt összejátszás, nem volt összejátszás, nem volt összejátszás”.

...

rump tagadja, hogy összejátszott volna az oroszokkal
rump tagadja, hogy összejátszott volna az oroszokkal

Trump tagadja, hogy összejátszott volna az oroszokkal

Donald Trump amerikai elnök háromszor is elismételte Washingtonban újságírók kérdésére válaszolva, hogy a tavalyi elnökválasztás idején nem volt titkos összejátszás kampánystábja és az oroszok között.

Trump arra reagálva nyilatkozott, hogy pénteken kiderült: bűnösnek vallotta magát hamis tanúzás vádjában Michael Flynn nyugalmazott tábornok, Trump volt nemzetbiztonsági tanácsadója. Flynnt azzal vádolják, hogy hazudott az FBI-nak Szergej Kiszljakkal, a Washingtonban akkreditált volt orosz nagykövettel fenntartott kapcsolatairól.

Donald Trump a Fehér Házból távozva azt mondta a Flynn ügyéről őt faggató riportereknek:

egyáltalán nem volt összejátszás, nem volt összejátszás, nem volt összejátszás

kampánycsapata és orosz tisztségviselők között.

Flynn korábban közleményben tudatta:

családja és az Egyesült Államok érdekében döntött úgy, hogy bűnösnek vallja magát és együttműködik az állítólagos orosz beavatkozás kivizsgálásával megbízott Robert Mueller különleges ügyész hivatalával. Flynnt kinevezése után alig 23 nappal mondatta le Donald Trump, miután kiderült, találkozott és megbeszélést folytatott a Washingtonban akkreditált akkori orosz nagykövettel, de erről nem számolt be sem az elnöknek, sem Mike Pence alelnöknek.

Trump egy Twitter-üzenetében védelmébe vette Michael Flynnt. Kijelentette: volt nemzetbiztonsági tanácsadójának ténykedése az átmenet időszakában törvényes volt, “nem volt semmi rejtegetnivalója”. “Azért kellett menesztenem Flynn tábornokot, mert hazudott az alelnöknek és az FBI-nak. Ezekben a hazugságokban vallotta bűnösnek magát” – írta Trump a Twitteren.

A vádalku…

Hírforrások szerint Flynn vádalkut kötött a nyomozókkal, amelynek keretében beismerte, hogy Trumpnak az elnöki teendők átvételéért felelős csapat egy magas rangú tisztviselője – és nem az elnök maga – utasította arra, hogy felvegye a kapcsolatot orosz tisztségviselőkkel tavaly decemberben, miután a milliárdos üzletembert elnökké választották. Az ABC News amerikai hírtelevízió azonban egy Flynnhez közeli forrásra hivatkozva azt írta, hogy a volt tanácsadó hajlandó maga Donald Trump ellen is tanúskodni arról, hogy az amerikai elnök utasította a kapcsolatfelvételre az oroszokkal.

A Fehér Ház szerint az a tény, hogy Donald Trump volt nemzetbiztonsági tanácsadója bűnösnek vallotta magát, csak a nyugalmazott tábornokra nézve terhelő.

Támogasson minket - segítse a munkánkat

Zárójel – A szókimondó, hiteles, színes, naprakész oldal. Hiszünk a sok kicsi sokra megy elvben, így minden apró adomány is előrébb visz minket az utunkon.

További részletekért kattintson ide, vagy azonnali támogatáshoz a “PayPal Támogatás” gombra.

Szólj hozzá