Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Tudja?

Pár hónapja az óriásplakátok ezrei virítottak, amelyeken a “Tudta?” felirattal kezdődően, bugyutaságok százai jelentek meg.
Úgy gondolom, hogy inkább meg kellene kérdezni az emberektől, hogy Tudja e?

Tudja?
Tudja?

Tudja e?

Hogy az EU-s tagságunk óta mennyi pénz érkezett az országba?

Valójában senki nem tudja, hiszen számos csatornán dőlt be a pénz és senkinek nem volt érdeke megszámolni. Először is azért, mert dobnánk egy hátast, az összeg hallatán. Sok-sok milliárdról szól ez a történet, ráadásul euróban. Összemérhető, még ha töredék szinten is, az ország valós értékével, vagyonával. Oknyomozó újságírók is képtelenek térdig lejárt lábakkal kideríteni a pontos összeget, de sok értelme nem lenne egyébként sem, mert az ezer forintokhoz szokott polgár fel sem tudná fogni.

Tudja e?
hogy ennek a pénznek, egy jókora hányada a fideszes holdudvar zsebét dagasztja ?

Ráadásul úgy, hogy az adott munka a lehető legsilányabban van elvégezve, hogy több jusson a magán bukszákba. Gondolom, sejtik.

Tudja e,
Hogy miért nem készül a kormánygyűlésekről jegyzőkönyv? Mert nem tartozik a plebejusokra, még összefüggéseket kerálnának, netán olyanról is tudomást szereznének, ami már rég elsöpörte volna ezt a társaságot.
Tudja e?
hogy miben állapodott meg Orbán Putyinnal? Soha nem fogja megtudni. Az atomerőművel kapcsolatos szerződést is csak akkor, ha megéri a matuzsálemi kort, mert annyi időre titkosították, hogy csak az újszülötteknek van némi esélyük.

Arról nem is beszélve, hogy egy sor dokumentum van úgy titkosítva, hogy még véletlenül se lehessen ellenük fordítani.

Tudja e?
Hogy a fideszes vazallusok hogyan vannak megfizetve? Sejthetik, hogy busásan. Ennyi pénzért már Kósa is eljátssza a bolond szerepét, a mamával egyetemben.
Tudja e?
Hogy mi hangzik el a fideszes baráti társaságban, a fehér asztal körül. Aligha. Talán jobb is, mert vélhetően az álla Új Zélandig esne. Megtudná, hogyan vélekednek arról a népről, amelyből élnek, nem is rosszul.
Tudja e?
Hogy milyen kusza gazdaságunk van, a cégek keresztül-kasul alakítva, követhetetlenül. Ha netán valaki mégis veszi a fáradságot és megpróbálja kideríteni a viszonyokat, hamar az elmeosztályra kerül, mert közgazdász jogász legyen a talpán, aki ezt átlátja egyáltalán. Arról még szó sem volt, hogy milyen az alvállalkozói hálózat. Mert hát mindenkinek valaki a valakije. Hogy persze az mire elég, az már lemérhető a háza helyéről, az autója nagyságából és a nyaralások helyszínéből. Nem utolsó sorban persze a nyilatkozatok lojalitásából.
Tudja e?
Hogy a kormány “áldásos” tevékenysége valójában a nép sanyargatása.
Tudja e?
Hogy az oktatás lezüllesztése már Lenin idejében is bejáratott dolog volt, nehogy a nép elkezdjen gondolkozni.
Tudja e?
Hogy az egészségügy szándékos állapota alig különbözik Dr Mengele tevékenységétől.
Tudja e?
Hogy az a bizonyos rezsicsökkentés egy nagy hazugság? Amit látszólag adtak a népnek, annak a többszörösét nyelte le az állam, illetve az állami vállatokon keresztül a Fidesz. Vajon honnan lenne ennyi pénz kapmánypropagandára, népszavazásra, konzultációs bohóckodásra.
Tudja e?
Hogy honnan van az a pénz, amit a kormány szavazatvásárlásra fordít? Természetesen a néptől. Az ukrán nyugdíjak, a délvidéki támogatások, a székelyföldiek “megsegítése”. Ez mind abból a pénzből van, amit elvesznek az oktatástól, önkormányzatoktól, az egészségügytől, az emberektől. Ennek tapsolni, mérhetetlen ostobaság.
Tudja e?
Hogy veszedelmesen hasonló a Fidesz kormányzása a harmincas évekbeli Németországéhoz?
Tudja e?
Hogy a Fidesz propaganda kísértetiesen hasonlít Goebbels módszerére? Ha nem, nézzen utána. Meg fog lepődni.
Tudja e?
Hogy nem Soros az ellenség, hanem Orbán. Nem Soros terv van, hanem Orbán terv. Mert Soros innen egy fillért nem vitt el, csak adott, míg Orbán nem adott semmit, de megpróbál mindent elvenni tőlünk. Az összes oligarchája még véletlenül sem itt tartja a pénzét, mert nem bízik a főnökében. Mert ismerik őt. Nem az 1300 migráns az ellenség, hanem az a hazugságáradat, ami körbeveszi őket. Nem Soros a valódi ellenség, hanem az ellenségkreálás. És az, aki ezt teszi. Bármennyire is nem ildomos, de ez már súrolja a hazaárulás fogalmát. Hiszen huszonezer letelepedési kötvényes van itt, akik a zsebek tömkelegének megtömésével lettek legálisak.

Tudja e?

Hogy hová lett a magánnyugdíjpénztáraktól elorozott 3000 milliárd?

Ezt valójában senki sem tudja. Úgy kopott el, hogy észre sem vettük.

Persze összehordtak tücsköt-bogarat, de abban csak egy tény van, hogy hazugság.

Tudja e?

Hogy Orbán hogyan tartja kézben a Fideszt és a vezetőséget? Aligha. Még csak nem is sejtik. Nyilván mindegyikben dúl a megfelelni vágyás, a vezérnek csak bólintania kell. A szicíliai maffia csak egy gittegylet ehhez a rendszerhez képest. Szegény Corleone, ha élne, erősen tanulmányozná a Fidesz receptet. Persze a magyar keresztapa halad a korral, csak a legvégső esetben folyamodik erőszakhoz, bőven elegendő neki a különféle hivatalok támogatása. A NAV, a TEK, az ügyészség, a kopaszok, a bíróságok lefedik a teljes palettát, néha az apróbb ügyekből “elvesztenek” néhányat, hogy a jogállamiság látszata meglegyen. A veszélyesebb megmozdulásokat már tőből elkaszálják, nehogy bárki kérdezősködni kezdjen.

Tudja e?
Hogy a Mészáros félék csak puszta bábok, a vezérek (vagy a vezér) privát bankára? Sejthető.
Báb a legfőbb ügyész, a Köztársasági Elnök, a NAV vezetője és lehetne a funkciókat sorolni. Az összes “Méltóságot”.
Tudja e?
Hogyha a “független” média kérdéseket tesz fel, akkor eldöntik, hogy válaszolnak vagy sem. Aztán van olyan is, hogy kérdést sem tehet ám fel bárki, mert a pártkatonák tüzelésre vannak felkészítve és nem várvédelemre.
Tudja e?
hogy ha a választásokon bármi múlna, már rég betiltották volna? Ráadásul elég nagy az esély is rá, hogy közeleg ez az idő. Okot lehet találni bármire, ebben nagyok a fideszes fiúk, mint Mount Everest.
Tudja e?
Hogy az “ellenzék” miért csak tessék-lássék hadakozik? Aligha. Senki nem tudja, hogy a háttérben mi zajlik. Nem tudjuk, hány “tégla”, vagy akár összekötő van a rendszerekben, akiken keresztül az alkuk tömkelege születhet.
Tudja e?
Hogy Orbán szinte megközelíthetetlen? Minden találkozása a néppel, egy levajazott színjáték?
Tudja e?
Hogy a Jobbik előretörése, helyzete, valójában csak egy állapot, ami tükrözi a társadalom állapotát? Ráadásul nincs Viktor elennére. Ha a terv úgy kívánja, szükség lesz rájuk, akik elvégzik a “piszkos” munkát.
Tudja e?
Hogy a jelenlegi “ellenzéki” pártok csak a felszínen akarnak maradni, korántsem törekszenek a győzelemre, mert akkor dolgozni kellene. Nagyon sokat. Most lehet a langyos vízben tespedni, fütyülgetni, plakátot szaggatni, átírni, tojással, festékes flakonokkal bohóckodni. Az ország vezetésétől ők is félnek, mint ördög a tömjéntől. Egy gödör mélyén hempergő országot kituszkolni, óriási munka, főleg úgy, hogy két jobbos párt is ott van kerékkötőnek, akiknek például az orosz kapcsolata sem lebecsülendő. A habitusukról és a kiszámíthatatlanságukról nem is beszélve.
Tudja e?
Hogy a választásokkal semmi sem oldódik meg. Se így, se úgy. A Fidesz haladna a “megkezdett és bejáratott” úton, aminek az eredménye újfent Európa koldusországát eredményezné. Ha pedig valami oknál fogva Orbán bukik, aligha törődik bele a vereségbe. Akkor pedig nagy esély van arra, hogy foggal-körömmel harcolnak majd.

És nem igazán csak verbálisan, hanem minden eszközzel.

Tudja e?
Hogy áprilisban csak látszólag kezdődik új időszámítás? Ha eddig rossz volt, áprilistól még rosszabb lesz.
Így gondoljuk sokan. Természetesen nem kell így gondolni, de nem árt elgondolkozni. Az idő borzasztóan kevés, valójában már nincs is. A Fidesz propaganda, úthenger módjára halad. Nem dönt sebességi rekordot, de alapos munkát végez. A társadalom 10-20 százalékát nem tudja megtéveszteni, ezt ők is tudják, de a maradék 80-90 is bőven elegendő, hogy céljaikat megvalósíthassák.
Tudja e?
hogy mi ez a cél? Nem hiszem. Az a szó, hogy diktatúra, csak egy kifejezés. Teljesen más kimondani és teljesen más átélni. A kettő közötti különbség felismerése, fájdalmas. Nagyon fájdalmas és nehezen visszafordítható. Nagyon nehezen, csak emberéletek árán. Sok-sok emberélet feláldozásával.

Ezt szeretné?

Aligha.

Jobb, ha mégiscsak tudja, mi mivel jár. Lehetne persze hosszasan sorolni, hogy mi mindent nem tudunk. Ami a vicc persze az egészben, hogy a döntést ránk bízzák, holott lövésünk sincs a valós helyzetről, így a döntésünk is csak egy előre meghatározott populista eredmény. Azt viszont már tudjuk talán, hogy mire rájövünk, hogy az orrunknál fogva vezettek bennünket, már késő lesz.

Figyelem! A “szerintem” (vélemény) rovatunkkal lehetőséget biztosítunk olvasóinknak, hogy elmondják a véleményüket, kritikájukat, javaslataikat. A várhatóan eltérő vélemények miatt jelezzük, hogy a szerkesztőség értelemszerűen nem feltétlenül tud minden állásponttal azonosulni, azaz a megjelenő írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség véleményét. A szerző neve elérhető a cím alatt, és/vagy az írás alatt. Amennyiben a cím alatt a zárójel felírat található, úgy a szerzőnek a neve a cikk alatt olvasható, akár a Népszavában! 
Önnek is van véleménye? Küldje el nekünk a szerintem@zarojel.hu címre – Kattintson!

...

Szólj hozzá