Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Gyönyörű tűzijátékok a világ fővárosaiban az újév tiszteletére – Nézze végig velünk

Csodálatos tűzijátékokkal ünnepelték a világ nagyvárosai a szilveszter éjjelét. Tartson velünk, és nézze meg ezt a csodálatos fényjátékot. A hírtv nagyon szép összeállítást készített a szilveszteri tűzijátékról.

Gyönyörű tűzijátékok a világ fővárosaiban az újév tiszteletére

Az új-zélandi Aucklandben a Földön az elsők között köszöntötték látványos tűzijátékkal az új esztendőt. A 328 méteres Sky Towerről 500 kilónyi rakétát lőttek ki. Két órával később Sydney-ben kezdődött 12 perces tűzi- és fényjáték, amely során 43 ezer különböző rakétát lőttek fel a kikötőben.

Az ázsiai országok közül Hongkong sem maradt el a látványban. A Kínának 1997-ben visszaadott egykori brit gyarmaton 10 perces fényár kápráztatta el az embereket. Ezzel egy időben Tajvan fővárosában a környezettudatosság határozta meg az újévi látványosságot. A szigetország legmagasabb toronyházát, a Tajpej 101-et LED-égőkkel világították meg, amely majdnem nappali fényt árasztott a környező épületekre is. A tűzijáték pedig pontosan 360 másodpercig tartott.

Budapesten békésen zajlott a szilveszteri mulatság

Nem zavarta meg semmilyen különleges esemény az óévet búcsúztató tömeg ünneplését a magyar fővárosban. Éjfél után sokfelé lőttek fel tűzijátékot, a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban sokan voltak, köztük külföldiek is.

A cikk nem ért végett. IDE kattintva tovább olvashatja

...

Szólj hozzá