Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Új magyar világszabadalom: Alternatív energiával működtetett örökmozgó

Ha nem veszünk mindent véresen komolyan, ökölbe szorított arccal, hanem elengedjük a fantáziát, remekek lesznek napjaink és ha mindez nem elég rájöhetünk, hogy az élet végül is rendben van. Ennek eléréséhez az alábbiakban egy kis segédanyag.

Új magyar világszabadalom: Alternatív energiával működtetett örökmozgó
illusztráció: alternatív energia

Fantasztikus eredményt hozott a Magyar Nemzeti Bank Phallos Athéné alapítványa

által finanszírozott energetikai kutatás.

Az eredetileg a paksi atomerőmű hűtővizének újrahasznosítására megoldást kereső projekt keretében elektromos rájákat és angolnákat telepítettek a 4 millió köbméteres medencébe. A kinyert villamosenergia 99,5 százalékát az erőmű melletti csibekeltető telep fűtésére használták fel, a kikelt csibékkel az áramtermelő halakat etették.

Az így létrejött önfenntartó bioelektromos örökmozgó nem csupán a saját működéséhez szükséges energiát állítja el, hanem a kinyert villamosenergia 0,5 százalékának megfelelő mennyiségű plusz áramot is termel.

Ennek nagyságrendjét jól érzékelteti, hogy egyedül a paksi modell annyi áramot táplál az országos hálózatba, amennyi elegendő az erőmű üzemi konyhájához tartozó hulladéktároló egész évi világítási költségének fedezésére.

Munka Érdemrendet Atolcsy M. Györgynek

A hazánk nemzetközi tudományos hírnevét öregbítő munka elismeréseképpen a minisztertanács elnökének javaslatára a Munka Érdemend arany fokozatával tüntette ki Áder János, az Elnöki Tanács elnöke az alapítvány kurátorát, Atolcsy M. György akadémikust és szakmai konzultánsát, Széles Gábor örökmozgó oligarchát.

Cikkek a szerzőtől:

Néhány rövidhír a még fel nem épített hegyeket összekötő üveghídról és más csacska hidakról

100 (legalább) évre titkosítva!

Honfoglalás oda-vissza

Szólj hozzá