Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Újabb botrány a Ferencvárosban

Baranyi Krisztina, az Együtt ferencvárosi önkormányzati képviselője  szerint Ferencvárosban is fel kell bontani a szerződést  a külső  céggel amely a parkolásért szedi pénzt.

Újabb botrány a Ferencvárosban
fotó: FB

Lakás -mutyi után parkolási?

A képviselő aki egyik élharcosa volt annak is, hogy nyilvánosságra került a kerületi lakásmutyi, ami az Várkerületivel összevetve, már jól mutatja, a fideszes gyakorlatot, most a parkolási – finoman szólva is -anomáliákra mutat rá.

Nem elég, hogy ez a módszer nagyon drága, az önkormányzathoz jutó nyereség folyamatosan csökken 2010 óta, ráadásul a jegyeket nyomtató automaták egy része érvénytelen, csalásra lehetőséget adó szelvényeket ad ki, állítja a képviselő.

Baranyi Krisztina a NAV-hoz fordul, hogy megtudja, milyen bűncselekmény valósul meg, a válasz után pedig nyomozati útra fogja vinni az ügyet.

A megvezetett önkormányzat

Az Együtt képviselője 2014-es megválasztása óta próbálja megszüntetni azt a gyakorlatot Ferencvárosban, hogy egy külső cég végezze a parkolás üzemeltetést. Most bizonyosságot nyert, nem véletlenül: míg a IX. kerületben a külső cég egy parkolóhely működtetéséért majdnem 10000 forintot kér, addig más kerületekben 5000 forintért, vagy még kevesebbért tudnak üzemeltetni egy parkolóhelyet. Ezekből a számokból és a folyamatosan csökkenő nyereségből, ami az önkormányzathoz jut, jól látható, hogy valami nagyon nem stimmel Ferencvárosban a parkoltatással.

Érvénytelen parkoló jegyek

A képviselője most újabb felháborító ügyet talált Ferencváros parkoltatásával kapcsolatban. Kiderült, hogy a kerületben több olyan parkolóautomata is van, amely érvénytelen jegyet nyomtat, mivel nincs rajtuk sorszám. Ezek nélkül nem minősülnek a jegyek nyugtának, hiszen így bárki, bármikor nyomtathat magának egyet otthon. Az adóhivatal és a parkoltatást végző cég pedig a sorszámok alapján tudja követni, hány jegyet adott ki az adott automata, azonban ennek hiányában a befolyt bevételt el lehet titkolni.

( forrás: Együtt)

Kapcsolódó cikk

Együtt: hogyan lopta el Orbán Viktor hónapról-hónapra Magyarországot?

Szólj hozzá