Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Újabb média “cicaharc” közeleg, Tibi atya kontra Szabó Péter

Mindig van mit megírni média “cicaharc” kapcsán. Persze ez most egy kicsit más, és nem is tűnik érdektelen “cicaharcnak”, hiszen a magát Tibi atya néven definiáló, fiktív fészbuk szereplő a háta mögött 1 314 881 követővel, és az a Szabó Péter, aki motivációs előadó (?), tréner és a többszörös bestseller, az Állj félre a saját utadból! című könyv szerzője csapott össze.  

Társadalmat formáló Tibi atya!

“Humor nélkül halál az élet”, olvastam egy kiállításról. Mindig kérdés, hogy milyen társadalomformáló szerepe lehet, egy fiktív, kitalált figurának, egészen addig, amig el nem olvas tőle az ember valamit. Mondhatnám azt is, hogy Tibi atya egy “kulturális bűnöző”, aki manipulálja a népet vicces hozzászólásaival, és a deres homlokú figura mögé bújva osztja az észt, de nem mondom. Mert bár Tibi atya manipulál, könyvet ír, pálinkába ojtott eszmecséreket folytat kocsmái egyikében, vagy napi bölcsességekkel bombázza a több mint egy milliós fészbuk közösségét, vagy mondjuk verset ír, valahogy így, a maga módján, de kétségtelenül szórakoztatja  a több mint egy milliós követő táborát.

Kaszás Bumbi bá: Biciklis, te paraszt!

A tájat szellő fújja,
Zörög már a haraszt,
Mindenki tudja: az
Összes biciklis egy paraszt.

Piros lámpa? Ugyan!
A suttyó tovább halad,
A KRESZ-ről meg azt hiszed,
Hogy egy kosárcsapat.

Száguldasz a járdán,
Csengetsz, mint a bolond,
Mindenki tudja, hogy
Bringa helyett anyád tolod.

“Autós, te geci!
Gyalogos, te paraszt!”
-gondolod gyakran,
mikor kerékpárral haladsz.

De csak egy percre cserélj,
Zörög is a haraszt,
Mindenki tudja, az
Összes biciklis egy paraszt.
Humbákfölde, 2016

Tibi atya életfilozófiája, olyan mint…

A kritikusabb hangok szerint,

“Tibi atya Magyarország etilizmusának alfája és omegája, aki nemezisként egy országot taszít az alkoholizmus mocsarába”. 

„Tibi atya egy fiktív, lecsúszott humbákfalvi pap, görbe tükör a társadalomnak. Célunk a szórakoztatás, senkit nem akarunk megsérteni ezzel. A történetek szereplői kitaláltak, mindennemű hasonlóság a valósággal a véletlen műve”

– olvasható az atya Facebook-oldalán.

Újabb média cicaharc közeleg, Tibi atya kontra Szabó péter
forrás: printerest.de

A népmegújító

És aztán egy szép napon megszületett egy blog bejegyzés, melyből kiderült, hogy szegény atyára is ráfér egy jó CT, dehát mint tudjuk ez ma nem annyira egyszerű.

Nemrégiben a szívem is félrevert pár ütemet, mert a hírfolyamom olyasvalamit dobott fel, amit sosem szerettem volna látni: Almási Kitti csatlakozott Szabó Péter motivációs tréner stábjához “egy-két projekt” erejére “, írj az atya. De , hogy ki  Szabó Péter?  Szabó Péter motivációs előadó, tréner és a többszörös bestseller, az Állj félre a saját utadból! című könyv szerzője.

Mit motivál?

Atya szerint Szabó, a mentálhigiéné egyik legnagyobb sarlatánja és a haza közellensége. Szabó, persze ezt azért némiképp cáfolja, az ijesztően nagy tömegek előtt tartott fogalmam sincs mikkel? Társadalom formáló motivációs tréningekkel. Aki azt mondja, hogy “az élet egy lehetőség”, engem pedig szubjektíve, akár, vagy zsigerből folyamatosan ráz a hideg, miközben kénytelen voltam megnézni. Tessék:

 

A birodalmak összecsapnak

Nos miután már halvány képünk van arról, hogy ki, mit, miért csinál, elindult a levélváltás, amit bővebben itt olvashatnak. 

A kiinduló pontja pedig az a mondat, hogy

Almási Kitti csatlakozott Szabó Péter motivációs tréner stábjához “egy-két projekt” erejére.

Nem kellett sokat várni a Szabó-féle válaszra. Nyilvános vitára hívta ki Szabó Tibi atyát.

Kedves P. D. (avagy Tibi atya)!
Igazán megtisztelő, hogy írtál rólam, köszönöm.
Az már kevésbé, hogy ez a néhány sor rágalmaktól, hazugságoktól, és féligazságoktól hemzseg.
Éppen ezért szeretnélek felkérni egy nyilvános beszélgetésre, ahol ezeket tudjuk tisztázni.
Én mint eddig, továbbra is adom az arcom minden egyes lépésemhez, gondolatomhoz.
Remélem számíthatok rá, hogy Te is ezt teszed.
Mivel én eddig sem bántottam meg senkit, és nem is kritizáltam, most sem ez a célom, hanem az, hogy nyíltan, személyesen, egymással szemben, vállalva az arcunkat, a véleményünket kiálljunk, és egyzetessük a nézeteinket!

Íme a válasz

Ministráns-D-nek ezúttal mégis a szerkesztőség teljes egyetértésében engedtem meg, hogy kiálljon ellened egy nyilvános vitára. Természetesen nem ott és nem úgy, ahogy Te szeretnéd. Szó sem lehet arról, hogy egy színes-szagos-hangeffektes, kereskedelmi televízió-kompatibilis műsorban tegyétek ezt meg, ahol a legkisebb esélyed is adatik az önfétisű sztárongásra, és amire viszont ministránsom egyáltalán nem vágyik.

A teljes szöveget itt tudják elolvasni. 

Elszabadultak az indulatok, és valamelyest a hangok is, úgy tűnik a médiatörténeti gyöngyszemért nem kell “mélyre” merülnünk, a jóságos  élet  kiveti  a sekély(es) vízbe.

Szólj hozzá