Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Újítások a nemzeti konzultációban

A kormány a miniszterelnök javaslatára önálló napirendi pontként tárgyalta a nemzeti konzultációval összefüggő aktuális teendőket, és ezt a határozatot hozta (közzé téve: Magyar Közlöny 336/17):

A Fidesz büszkén hangoztatja, hogy birtokolja a magyarok többségének felhatalmazását ahhoz, hogy döntsön az ország sorsáról. Ez esetben miért van szüksége az újabb 1000 millió közpénz-forintot felemésztő nemzeti konzultációra? Csak nem elbizonytalanodtak?

A Narancsnektár.HŰ jelenti:

„A kormány nagyra értékeli a nemzeti konzultációk eddigi eredményeit, és célszerűnek tartja az intézmény fenntartását, ugyanakkor az összegyűjtött tapasztalatok alapján megállapítja, hogy mind a könnyebb kezelhetőség, mind a kézbesítés és az egyszerűbb feldolgozás érdekében jelentős költségcsökkenést eredményező változtatások bevezetésére van szükség, ezért a következő határozatot hozza:

  1. A jövőben a kitöltendő lapon minden kérdéshez egyetlen válaszlehetőséget kell rendelni. Ezzel megkönnyítik a véleményt nyilvánító – a fülkeforradalom előtti kormányok által ettől a lehetőségtől megfosztott – állampolgárok dolgát, megkímélve őket a nyilvánvalóan téves válaszok mérlegeléséhez szükséges, ezután hasznosabb célra fordítható szellemi erőfeszítéstől.

  2. A konzultációs levelek kézbesítési költségének mérséklése érdekében a kormány javasolja az országgyűlésnek a TAO törvény támogatásra jogosultak felsorolását tartalmazó 22. §-ában a jogosultak körébe a Magyar Postát bevonni, „kizárólag konzultációs levelek kézbesítésére felhasználható” kiegészítéssel.

  3. Az eddigiekben valamennyi konzultáció esetében bebizonyosodott, hogy a visszaküldött lapok 98,9 százalékán a kitöltők a kormány elképzeléseit támogató választ adtak. Ezen a jövőben sem várható változás. Erre tekintettel a jövőben elegendő a beérkezett lapok megszámolása, és tartalmi adatvételre nincs szükség.

  4. Az eredmény közzététele előtt alkalmazandó 1=3 korrekciós tényezőt a közhangulat javítása érdekében 1=4 értékre kell módosítani”.

Soros ügynökei krokodilkönnyeket sírnak: sikerült megakadályozni az újabb spekulációt.

Az előbbi témához kapcsolódó érdekes részletről tájékoztatta munkatársunkat meg nem nevezett kormányközeli forrása. Eszerint a javaslat előterjesztése előtt felvetődött, hogy takarékossági okból boríték nélkül kézbesítsék a konzultációs leveleket. Ráadásul a válaszküldeményt is boríték nélkül is lehessen visszaküldeni. A kérdésről hosszas vita bontakozott ki. Közben a felvetésről kiszivárogtatás révén tudomást szereztek illetéktelen tőzsdei szereplők. Ennek hatására az anyagot szállító Koperta Rt. részvényeinek árfolyama 0-hoz közeli szintre esett, ám mielőtt a Soros György által pénzelt spekuláns-hiénák lecsaphattak volna, a Mészáros Lőrincné által frissen alapított Nemzeti Boríték Rt. felvásárolta az elértéktelenedett részvényeket. A kiemelt sürgősségre figyelemmel közbeszerzési eljárás nélkül kizárólagossági szerződést kötött a borítékok szállítására.

Miután a kormányhatározatból kiderült, hogy a borítékok adatvédelmi megfontolásból maradnak, a Nemzeti Boríték Rt. részvényeinek árfolyama egyetlen nap alatt 688 százalékkal nőtt.

(FÜFÜ)

Szólj hozzá