Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Vádat emeltek a pedofil gyanús igazgató ellen

Tavaly októberben, az RTL Klub Házon kívül című műsorában, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon két volt lakója – névvel és arccal vállalva – arról számolt be, hogy az intézmény  igazgatója  szexuálisan zaklatta őket és más, fiúkat az otthonból. A nagy vihart kavart ügyben a pedofil gyanus igazgatót előbb felfüggesztették az állásából, majd előzetes letartóztatásba helyezték. 

Több mint 120 tanú

A police.hu szerint a nyomozók több mint 120 tanút hallgattak ki, akik közül 17 sértett lett, közülük 1 lány. A rendőrök az ügyben pszichológus, elme és informatikus szakértőket is kirendeltek. A szakértők főként homoszexuális tartalmú pornográf felvételeket találtak a lefoglalt számítógépeken.

A nyomozás során több sértett elmondta, hogy az intézet egyik volt nevelője K. Béla is szexuálisan közeledett feléjük.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság mindkét férfi ellen vádemelési javaslattal továbbította az iratokat az ügyészséghez.

A Fejér Megyei Főügyészség folytatólagosan megvalósított, nevelése, felügyelete alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon vezetőjével szemben.

 A vádirat szerint

A gyermekotthon vezetője 2004. és 2016. közötti időben a nevelése, gondozása, felügyelete alatt álló kiskorú sértettekkel a fennálló alá- fölérendeltségi viszonyát kihasználva szexuális cselekményt végzett, több esetben megkísérelte őket szexuális cselekmény végzésére rábírni, erkölcsi, érzelmi fejlődésüket veszélyeztette. A vádlott 10 sértett sérelmére követte el a nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekményeket, valamint a kiskorú veszélyeztetésének bűntettét.

Vádemelésre került sor a gyermekotthon egyik nevelőjével szemben is tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását és foglalkozástól eltiltás alkalmazását, valamint a gyermekotthon vezetője letartóztatásának ügydöntő határozat kihirdetéséig való fenntartását indítványozta.

A volt igazgató maximum 22,5 év fegyházbüntetést, a nevelő pedig legfeljebb 12 év börtönbüntetést kaphat.

a társadalom is fokozott figyelemmel követi a pedofil gyanús  igazgató ügyét.

Kapcsolódó cikünk

Bíróság előtt a pedofíliával vádolt bíboros

Szólj hozzá