Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Vágó István fantasztikus kérdésekkel bombázta Orbán Viktort

Vágó István fantasztikus kérdésekkel bombázta Orbán Viktort és mi elvárhatnánk Magyarország miniszterelnökétől, hogy válaszoljon is. Na ez utóbbit hiába is várjuk, de legalább olvashatjuk Vágó úr kérdéseit.

Vágó István fantasztikus kérdésekkel bombázta Orbán Viktort
Vágó István fantasztikus kérdésekkel bombázta Orbán Viktort

Orbán Viktor egy minapi nemzetközi konferencián:

“Minket, magyarokat, a Jóisten egy különös, sajátos észjárással áldott meg … Mi, magyarok, sokszor érezzük úgy, hogy a nyelvünknek a különlegessége kizár a világból és bezár bennünket a saját világunkba.”

Lenne néhány kérdésem a miniszterelnökhöz:

– A Jóisten Ön szerint más és más észjárással teremtette a népeket?
– A Jóisten Ön szerint ugyanolyan észjárással teremtette a magyarokat?
– A Jóisten Ön szerint magyarokat teremtett, vagy embereket – a saját hasonlatosságára? (“Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette őt” – hol van itt szó különböző “teremtésekről”?)
– Csak a magyar nyelv különleges?
– Aki nem világnyelvet beszél, az ki van zárva a világból? Mint a finnek, az észtek, a japánok, a hollandok és számtalan más anyanyelvű nép?
– Ha a nyelvünk miatt vagyunk bezárva a saját világunkba, nem inkább ösztönözni kellene minket, hogy ezt nyelvtanulással pótoljuk, mint a svédek, a luxemburgiak, az indiaiak, a perzsák, a ghánaiak, a törökök, a burmaiak, a lettek, a litvánok?

és végül:

– Hallott már olyan politikusi beszédet, amely arra épült volna, hogy “mi, angolok”, “mi, szlovákok”, “mi, dánok”, “mi, portugálok”, “mi, németek” mennyire mások vagyunk, mint a többiek? Ha igen, hogy tetszett Önnek?

A Siketek Világszövetségének konferenciáján

A Siketek Világszövetségének konferenciáján // At the conference of the World Federation of Deaf

Közzétette: Orbán Viktor – 2017. november 10.

Szólj hozzá